САЩ не търсят конфликт. Искаме стабилни и предсказуеми отношения, при

...
САЩ не търсят конфликт. Искаме стабилни и предсказуеми отношения, при
Коментари Харесай

Байдън: САЩ не търсят конфликт с Русия, но не толерират провокациите

САЩ не търсят спор. Искаме постоянни и предсказуеми връзки, при които можем да работим с Русия по въпроси като стратегическата непоклатимост и контрола на оръжията. Ето за какво действах неотложно за удължение на новия контракт СТАРТ за пет години и за подсилване на сигурността на американския народ и света. В същото време постанових и значими наказания за дейности, които нарушават суверенитета на Съединени американски щати, в това число интервенция в нашите демократични избори.

Президентът Владимир Путин знае, че няма да се поколебая да отговоря на бъдещи зловредни нездравословни действия. Когато се срещнем, още веднъж ще подчертая уговорката на Съединените щати, Европа и съидейниците на демокрациите да отстояват човешките права.

Това написа американският президент Джо Байдън в своя публикация, оповестена във Washington post.

Припомняме, че договарянията сред президентите на Русия и на Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън са планувани за 16 юни в Женева.

В публикацията си, Байдън напомни за пътуването до Европа идната седмица - първото му, откогато влезе в Белия дом. От сряда го чакат значими срещи с европейските му сътрудници в Г7 и НАТО. Пред тях той ще удостовери уговорката за съдействие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР