САЩ нанесоха въздушни удари по пет подземни оръжейни склада, контролирани

...
САЩ нанесоха въздушни удари по пет подземни оръжейни склада, контролирани
Коментари Харесай

Лойд Остин: САЩ нанесоха удари по пет склада за оръжие на хусите в Йемен

САЩ нанесоха въздушни удари по пет подземни оръжейни склада , следени от хусите в Йемен, заяви министърът на защитата Лойд Остин в документално изказване.

" Днес американските сили, в това число бомбардировачи B-2 на Военновъздушни сили , нанесоха прецизни удари по пет укрепени подземни оръжейни склада на хусите в Йемен ", съобщи Остин. Той разясни, че в складовете са се съхранявали " разнообразни съставни елементи на оръжия, употребявани от хусите за набези против цивилен и военни кораби в района. "

Остин дефинира интервенцията като " неповторима проява на способността на Съединени американски щати да нападат обекти, които съперниците се пробват да създадат недостъпни, без значение какъв брой надълбоко подземен или укрепени са те. "

Той добави, че ударите ще понижат опциите на хусите да не престават с дестабилизиращите си дейности и биха могли да оказват помощ за гарантиране на сигурността на американските сили. Остин акцентира, че Съединени американски щати са подготвени да подхващат спомагателни дейности за отбрана на своите войски и за попречване на бъдещи набези против кораби.

Употребата на бомбардировачи B-2 " Спирит " против хусите е рядко срещана, макар че те постоянно нападат кораби в Червено море.

Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати съобщи, че сега се правят оценка резултатите от ударите, като няма информация за потърпевши или починали.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР