САЩ нанесоха удари с безпилотни летателни апарати в провинциите Баглан

...
САЩ нанесоха удари с безпилотни летателни апарати в провинциите Баглан
Коментари Харесай

САЩ нанесоха удари с дронове в Афганистан

САЩ нанесоха удари с безпилотни летателни апарати в провинциите Баглан и Кундуз в северната част на. Това се случи преди срещата сред президентите Джо Байдън и Ашраф Гани, заяви „ Фокс Нюз “, базирайки се на свои източници.

Двата удара са нанесени няколко часа преди плануваната среща на държавните глави във Вашингтон. " Неизвестен брой радикални талибански бойци бяха убити в провинциите Баглан и Кундуз, където бяха осъществени нападенията ", се споделя в изказване, представено от БГНЕС.
 Най-малкият боен дрон в света (ВИДЕО) Най-малкият боен дрон в света (ВИДЕО)
Black Hornet 3 е надалеч най-малкият боен безпилотен летателен апарат в света. В случая не приказваме за първообраз на безпилотен самол...

Посещението оттатък океана на Ашраф Гани и ръководителя на Върховния съвет за национално помиряване Абдула Абдула се организира на фона на офанзивата на талибаните, които не престават да завземат от ден на ден позиции в Афганистан, отблъсквайки държавните войски. Ръководителят на задачата на Организация на обединените нации за подкрепяне в Афганистан Дебора Лайънс по-рано заяви, че от началото на май, когато стартира изтеглянето на силите на Съединени американски щати и НАТО, талибаните са открили надзор над 50 от 370 района на страната. Към средата на юни Съединени американски щати са понижили военното си наличие в Афганистан на повече от половината.

Американската администрация даде обещание от 1 май до 11 септември да приключи изтеглянето на войските от Афганистан в цялостна съгласуваност със съдружниците. През 2020 година Вашингтон и талибаните подписаха в Доха първото спокойно съглашение от над 18 години война. То планува евакуиране на задгранични войски от Афганистан след 14 месеца и започване на междуафганистански разговор след размяната на пандизчии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР