САЩ наложиха санкции срещу 14 физически лица и 17 организации

...
САЩ наложиха санкции срещу 14 физически лица и 17 организации
Коментари Харесай

САЩ наложи още санкции срещу Иран заради ядрената програма

САЩ постановиха наказания против 14 физически лица и 17 организации в Иран, които съгласно Вашингтон вземат участие в развиването на нуклеарната стратегия на Техеран, предава Reuters, като се базира на изказване от американското финансово министерство.
Според Министерството на финансите на Съединени американски щати физическите и юридическите лица, изброени в листата, са или директно свързани с дейностите на иранската научноизследователска организация за защита СПНД, или са нейни дъщерни сдружения, или реализират активността си в нейните ползи.
„ Американските управляващи подхващат решителни дейности против физически лица и организации на всички равнища, свързани със СПНД, който поддържа отбранителната промишленост на иранския режим ", съобщи министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин.
„ Съединени американски щати ще продължат да оказват оптимален напън върху иранския режим, като употребяват всички налични стопански способи, с цел да попречат на Техеран да основава оръжия за всеобщо заличаване. Всеки, който се пробва да си сътрудничи с иранската отбранителна промишленост като цяло и в частност със СПНД, е изложен на риск от професионална, персонална и финансова изолираност “, добави Мнучин.
Малко по-рано този месец американският президент Доналд Тръмп удължи с още една година други наказания на Вашингтон против Техеран, които работят от 1995 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР