САЩ наложиха санкции по закона Магнитски на Божков, Пеевски и

...
САЩ наложиха санкции по закона Магнитски на Божков, Пеевски и
Коментари Харесай

Проф. Георги Близнашки: Голямата изненада за управляващата върхушка е името на Васил Божков

САЩ постановиха наказания по закона " Магнитски " на Божков, Пеевски и Желязков.

" Голямата изненада за ръководещата върхушка е името на Васил Божков, което сътвори доста проблеми, тъй като ръководещите и президентът Радев не съумяха навреме да се разграничат от него ", сподели в " Денят стартира " проф. Георги Близнашки, правист и някогашен длъжностен министър председател.

По думите на проф. Близнашки Васил Божков постоянно е имал голямо въздействие в политическия живот на страната.

" Сега ще би трябвало да се пренастроят и публицистите, и политическата върхушка, ще би трябвало да се разграничават от Васил Божков. От Пеевски се разграничиха много по-рано ", означи той.

Според някогашния длъжностен министър председател няма да се спре до тук, само че по-важно е по какъв начин ще се употребява всичко това, с цел да се вкара ред в страната.

" Кое е значимо да се разбере към днешна дата - че тези олигарси, които смятаха, че като стартират война против личната си страна и я злепоставят зад граница, към този момент са се позиционирали на страната на положителното и никой няма да се занимава с тях, позволяват груба неточност и те ще платят висока цена ", съобщи проф. Близнашки.

Според него изначалният план от началото на прехода е бил тези олигарси да образуват един стопански гръбнак, който да подсигурява стопански суверенитет, само че след убийството на Андрей Луканов тези хора излязоха отвън надзор и взеха решение, че това, което им е предоставено, е за персонално прилагане, не схванаха, че би трябвало да връщат на страната.

По думите на юриста, Пеевски е правоприемник на Илия Павлов, а Божков е фигура от началото на прехода.

" Развръзката е в избран смисъл неизбежна, въпросът е, че олигарсите не схванаха какво ги чака. Те смятаха, че ще сковават работата на прокуратурата, ще бъдат оставени на мира, те ще дирижират политическия живот ", разяснява Георги Близнашки.

Юристът акцентира, че с тези наказания Съединени американски щати преследва свои цели, преследват техните геополитически сфери, България надалеч не е толкоз значима - " на тях им би трябвало страна, която да извършва напътствията, които идват по веригата от задграничните фактори ".

Какво сподели още проф. Георги Близнашки - вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР