САЩ наложиха санкции на трима висши функционери на Китайската комунистическа

...
САЩ наложиха санкции на трима висши функционери на Китайската комунистическа
Коментари Харесай

САЩ санкционираха китайски представители за репресиране на малцинства

САЩ постановиха наказания на трима висши функционери на Китайската комунистическа партия за нарушение на човешките права на представители на етнически и религиозни малцинства в Западен Китай, съобщи Асошиейтед прес.

"САЩ няма да стоят безучастно и да гледат по какъв начин Китайската комунистическа партия прави нарушавания на човешките права против уйгурите, етническите казахи и представителите на други малцинствени групи в Синцзян, включващи насилствен труд, случайни всеобщи арестувания и насилствен надзор над популацията, а също и опити да бъдат заличени тяхната просвета и мюсюлманска религия ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо.

Китай отвръща на Съединени американски щати поради Хонконг

По силата на това решение на трима висши функционери на ККП се не разрешава да влизат в Съединени американски щати. Санкциите следващите дейности от страна на държавното управление на президента Тръмп, ориентирани против Китай, на фона на влошаващите се връзки сред двете страни поради коронавирусната пандемия и търговията, отбелязва Асошиейтед прес.

Помпейо добави, че се постановат визови наказания и на други представители на ККП, за които се допуска, че са виновни за незаслужено задържане и принуждение във връзка с уйгури, етнически казахи и представители и на други малцинствени групи, или че са забъркани в такива дейности.

Съединени американски щати постановат визови ограничавания на китайски представители

Освен визовите наказания, наложени от Държавния департамент, наказания постанова и министерството на финансите на Съединени американски щати. Те засягат четирима сегашни и някогашни публични китайски представители, както и районното ръководство по публичната сигурност в Синцзян-Уйгурския самостоятелен регион, заяви пресслужбата на американското финансово ведомство, представена от ТАСС.

По силата на финансовите наказания се замразяват всевъзможни активи на съответните физически и юридическите лица на територията на Съединени американски щати и се не разрешава на американските жители да имат настоятелен връзки с тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР