САЩ може да обявят пакет от военна помощ за Украйна

...
САЩ може да обявят пакет от военна помощ за Украйна
Коментари Харесай

Вашингтон подготвя нов пакет военна помощ за Украйна

САЩ може да разгласят пакет от военна помощ за Украйна на стойност до 400 млн. $, заяви „ Киев Индипендънт “.

Това ще бъде първият пакет от декември предходната година насам, защото американските средства за Киев бяха блокирани от разногласия в Конгреса.

„ Финансирането на този пакет е от заеми, възобновени на Пентагона за неотдавнашни покупки ", съобщи американски чиновник, който пожела да остане неизвестен.

Помощта на Съединени американски щати за Украйна се отсрочва от есента на 2023 година, защото другите версии на законопроекта за задгранична помощ бяха провалени заради различия по въпросите на сигурността на границите.

Съвсем неотдавна пакетът от помощи за Украйна, Израел и Тайван на стойност 95 милиарда $ беше признат в Сената с двупартийна поддръжка, само че ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън отхвърли да го внесе за гласоподаване.

Твърди се, че Джонсън разрешава на републиканците, които поддържат помощта за Украйна, да работят по различен законопроект, който се чака да бъде приключен до края на март или началото на април.

Забавянията доведоха до това, че Вашингтон обмисля различни способи за приемане на помощ за Украйна, да вземем за пример посредством потребление на лични средства на американската войска.

Недостигът на съоръжение и оръжия докара до неотдавнашния съветски териториален прогрес, в това число завладяването на Авдийвка./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР