САЩ комбинират военна мощ и дипломация, за да овладеят напрежението

...
САЩ комбинират военна мощ и дипломация, за да овладеят напрежението
Коментари Харесай

Военна мощ и дипломация: Напрежението в Близкия изток

С АЩ комбинират военна мощност и дипломация, с цел да овладеят напрежението в Близкия изток , съобщи Voice of America (VOA). 

Съединените щати не могат да позволен повече офанзиви от хутите или от подкрепяни от Иран милиции в Близкия изток, предизвести съветникът по националната сигурност Джейк Съливан в предаването " Тази седмица " на ABC.

Припомняме, че силите на Съединени американски щати сполучливо удариха 36 цели на хутите в Йемен в събота.

" Основната цел на ударите е да се лишават качествата на подкрепяните от Иран милиции в Ирак и Сирия, които нападат нашите сили, както и от хутите, които не престават да заплашват корабоплаването в Червено море. И ние имаме вяра, че постигнахме добър резултат в намаляването на качествата на милициите им. И в случай че е належащо, ще продължим да подхващаме дейности ", добави Съливан.

Но хутите дадоха обещание да продължат военните си интервенции, които те настояват, че са в символ на възмездие за войната на Израел против цели на " Хамас " в Газа.

Повече от 27 000 палестинци бяха убити в кръстосания огън, а повече от 66 000 - ранени, съгласно ръководеното от " Хамас " Министерство на здравеопазването на Газа.

Военната акция на Израел стартира в отговор на терористичната офанзива на " Хамас " на израелска територия на 7 октомври. При тази офанзива бяха убити към 1200 души, а други 240 бяха пленени. В неделя израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че 17 от 24 батальона на " Хамас " са били свалени до момента.

Съединени американски щати ускоряват напъните си за дипломатическо решение на спора с посещаване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в района. Разработва се и многоетапно предложение за продължителни паузи в боевете и освобождение на заложници в подмяна на палестински пандизчии в Израел.

" Ние сме в непрекъснат контакт с нашите израелски сътрудници по въпроса и " Хамас " ще би трябвало да прояви предпочитание, да каже „ да “ на съглашение, което връща заложниците вкъщи ", сподели Съливан и означи, че " за договорката не може да бъде конкретизирана дата ".

Неговите предизвестия пристигнаха, откакто Организацията на обединените народи предизвести в петък, че по-специално граничната зона на Рафа става " тенджера под налягане на отчаянието за разселените палестинци в Газа ". 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР