САЩ извеждат по въздуха персонал от посолството си от Хаити,

...
САЩ извеждат по въздуха персонал от посолството си от Хаити,
Коментари Харесай

САЩ изтеглят по въздуха персонал от посолството си от Хаити, докато насилието ескалира

Съединени американски щати извеждат по въздуха личен състав от посолството си от Хаити, до момента в който насилието обгръща карибската страна и банди нападат държавни здания в столицата Порт-о-Пренс.

„ Засиленото групово принуждение в квартала покрай комплексите на посолството на Съединени американски щати и покрай летището докара до решението на Държавния департамент да уреди заминаването на спомагателен личен състав на посолството “, споделиха от посолството на Съединени американски щати в неделя.

„ Несъщественият “ личен състав е напуснал, се споделя без да се показват цифри, само че посолството остава отворено. Няколко страни, в това число Франция и Испания, понижиха личния състав на посолствата си или стопираха интервенции през последните две години, защото несигурността раздруса Хаити.

Страната е затънала в нов цикъл на принуждение, откакто съперничещи банди сплотиха сили през това време месец, с цел да стартира вълна от офанзиви против държавното управление. Министерството на вътрешните работи беше опожарено в петък вечерта на фона на интензивни боеве в центъра на Порт-о-Пренс,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР