САЩ използват инсценираното отравяне на бившия офицер от ГРУ Сергей

...
САЩ използват инсценираното отравяне на бившия офицер от ГРУ Сергей
Коментари Харесай

Захарова: Санкциите срещу Русия са откровена провокация

САЩ употребяват инсценираното отравяне на някогашния офицер от ГРУ Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия за изостряне на връзките с Русия, съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.
„ В Съединени американски щати не престават да употребяват миналогодишната инсценировка с отравянето във Англия на някогашния английски сътрудник и неговата щерка за изостряне на връзките с Русия. Това е откровена провокация, участниците в която и до момента се крият, защото се опасяват, че ще бъдат разобличени ”, съобщи Захарова. Според нея, всичко това служи само като претекст за въвеждането на наказания против Русия въз основа на американския закон от 1991 година „ За надзор над химическите и биологическите оръжия ”.
Захарова акцентира, че в сходство с Конвенцията за възбрана на химическото оръжие, Русия от дълго време е ликвидирала запасите си него, в което интернационалните инспектори са могли да се убедят неведнъж. В същото време Съединени американски щати имат боеприпас, с който не бързат да се разделят, добавя формалният представител.
БГНЕС напомня, че Съединени американски щати вкарват втори пакет наказания против Русия поради делото „ Скрипал ”, защото Москва не е предоставила желаните гаранции в границите на американския закон. Първият пакет наказания беше въведен на 27 август 2018 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР