САЩ изпитаха успешно системата си за прихващане на балистични ракети

...
САЩ изпитаха успешно системата си за прихващане на балистични ракети
Коментари Харесай

САЩ отговори на Северна Корея, показа, че може да отрази балистичните ракети

Съединени американски щати изпитаха сполучливо системата си за прихващане на балистични ракети със междинен обхват, предадоха международните организации, представени от БТВ.

Това става броени дни, откакто Северна Корея извърши ново ракетно тестване, с което заплаши, че всяка точка на Америка може да бъде нейна цел.

В американското тестване на противоракетната система балистична ракета със междинен обхват бе изстреляна от товарен аероплан С17 над Тихия океан и прихваната от противоракетната система ТААД, основана в Аляска.
Това е петнадесетият сполучлив тест на системата от общо 15 опита.

Съединени американски щати започнаха да разполагат детайли на системата ТААД в Южна Корея, само че новият президент Мун Дже-ин реши да замрази този развой след рецензии от страна на Китай.

Тогава президентът аргументира своето решение с нуждата от нова оценка за въздействието върху околната среда на системата ТААД.

След като в петък Пхенян изпита за повторно за един месец междуконтинентална балистична ракета, Южна Корея сподели, че разполагането на американския противоракетен щит ще бъде ускорено.

Системата ТААД включва шест установки за изстрелване на ракети, от които две са ситуирани на към 300 километра южно от Сеул. Тя обаче не е проектирана, с цел да може да прихване междуконтитентална балистична ракета. Затова Съединени американски щати разчитат на друга система, основана в Аляска и в Калифорния.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР