САЩ изпаднаха от 10-те най-големи търговски партньори на Русия. Търговията

...
САЩ изпаднаха от 10-те най-големи търговски партньори на Русия. Търговията
Коментари Харесай

Това са 10-те най-големи търговски партньори на Русия


Съединени американски щати изпаднаха от 10-те най-големи търговски сътрудници на Русия. Търговията сред двете страни през последните месеци е намаляла с към 65%, споделя Владимир Ивин, заместник-ръководител на Федералната митническа работа на Русия, в изявление за РИА Новости.

" Със Съединени американски щати имахме доста добра търговия, те постоянно са били измежду десетте най-големи търговски сътрудници на Русия, само че в този момент не са. По-конкретно, имаме 65% спад в търговията със Съединените щати ", разяснява Ивин.

В същото време той отбелязва, че в челната десетка по товарооборот с Русия към този момент влиза Индия. " Те интензивно купуват нашите енергийни първични материали и артикули от химическата индустрия. Самите те усилиха износа на фармацевтични артикули и хранителни артикули за Русия ", прибавя той.
 Съединени американски щати стопираха да купуват желязо и стомана от Русия, коя огромна страна усили вноса си
Съединени американски щати стопираха да купуват желязо и стомана от Русия, коя огромна страна усили вноса си

Каква е главната причина за това

По думите на заместник-началника на Федералната митническа работа, десетте най-големи търговски сътрудници на Русия в този момент включват: Китай е на първо място; Нидерландия е на второ място, защото те са център за търговия с съветски енергийни ресурси; Турция е на трето място; след което се подреждат - Германия, Беларус, Южна Корея, Италия, Франция, Казахстан, Индия.

" Китай постоянно е преди всичко като страна. Сега на Китай се пада към една пета от общата търговия на Русия с целия свят. Страните от Европейски Съюз, макар че през последните месеци са понижили търговията си с Русия, Европейски Съюз като цяло към момента съставлява огромен търговски сътрудник на Русия, може би даже товарооборотът е по-голям от този с Китай ", изясни още Ивин.
 На какво се дължи
На какво се дължи избухливия стопански растеж на тази голяма страна

Принос за растежа на Брутният вътрешен продукт на страната има и Русия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР