САЩ излизат от споразумението за ядрената програма на Иран и

...
САЩ излизат от споразумението за ядрената програма на Иран и
Коментари Харесай

САЩ напуснаха иранската сделка


Съединени американски щати излизат от съглашението за нуклеарната стратегия на Иран и още веднъж ще вкарат обвързваните с нея наказания, разгласи във вторник президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Европейският съюз е угрижен от излизането на Съединени американски щати от "ядрената сделка" с Иран, заяви комисарят по външните връзки Федерика Могерини във вторник. Предстоят съвещания със съдружниците за оценка на въздействието на отдръпването на Съединени американски щати от съглашението. Френският президент Еманюел Макрон разгласи, че Франция, Германия и Англия съжаляват за позицията на Съединени американски щати.

Руският дипломат в Европейски Съюз Владимир Чижов разгласи, че напъните за опазване на Съвместния изчерпателен проект за деяние за Иран (План за взаимно деяние или "ядрена сделка" с Иран, бел.ред.) ще бъдат непокътнати и след излизането на Съединени американски щати от нея.

През юли 2015 година Иран, петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (Русия, Англия, Китай, Съединени американски щати, Франция) и Германия реализираха съглашение за споразумяване на нуклеарния проблем в Техеран. Разработеният от тях обстоен План за взаимно деяние планува анулация на глобите на Организация на обединените нации, Съединени американски щати и Европейски Съюз, наложени върху Иран поради нуклеарната му стратегия.

/БГНЕС, Агенция Франс Прес, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР