САЩ издадоха заповед задържане на иранския петролен танкер Грейс 1,

...
САЩ издадоха заповед задържане на иранския петролен танкер Грейс 1,
Коментари Харесай

САЩ издадоха заповед за задържане на иранския танкер от Гибралтар

Съединени американски щати издадоха заповед задържане на иранския петролен танкер " Грейс 1 ", предадоха организациите.

Според федералната прокуратура във Вашингтон през вчерашния ден е получена заповед за задържане и конфискация на плавателния съд.

Съгласно издадената заповед танкерът с целия си нефт и сумата от 995 000 $ подлежат на изземване въз основа на тъжба на държавното управление на Съединени американски щати. Плавателният съд понастоящем се намира в Гибралтар.САЩ настояват, че в тази ситуация става дума за противозаконен достъп до американската финансова система за да бъдат подкрепени доставки по море за Сирия от елитното иранско военно поделение Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война. Корпусът е разгласен от Съединени американски щати за задгранична терористична организация.

Според американските правосъдни документи корабът е правил плавания, чиято цел е била похищение на вниманието, а мрежа от компании паравани са помагали да бъдат изпирани милиони долари.

На 4 юли английски морски пехотинци задържаха танкера в Гибралтар по съмнение в нарушение на глобите на Европейски Съюз против петролните доставки за Сирия, непосредствен съдружник на Иран.

В четвъртък гибралтарските управляващи анулираха заповедта за задържането му, само че ориста на плавателния съд се усложни още след обжалване в последния миг от страна на Съединени американски щати на освобождаванет

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР