САЩ издадоха забрана на бившия панамски президент Хуан Карлос Варела

...
САЩ издадоха забрана на бившия панамски президент Хуан Карлос Варела
Коментари Харесай

САЩ издадоха забрана на бивши панамски президент да влиза на територията им

Съединени американски щати издадоха възбрана на някогашния панамски президент Хуан Карлос Варела Родригес да влиза на тяхна територия. Причината – сериозна корупция. Това съобщи през вчерашния ден американският държавен секретар Антъни Блинкън, представен от Ройтерс.

„ Днес разгласявам, че на някогашния панамски президент Хуан Карлос Варела Родригес се не разрешава да влиза на територията на Съединени американски щати заради сериозна корупция. В качеството си на вицепрезидент, а по-късно и на президент на Панама, Варела е приемал подкупи в подмяна на непозволено подписване на контракти с държавното управление “, се споделя в изказване на Блинкън, оповестено от Държавния департамент.

Варела и други високопоставени фигури са призовани да се явят на дело за пране на пари по отношение на следствието на подкупи, обвързвано с конгломерата „ Одерббрехт “. Това следствие е обхванало много страни в Латинска Америка. То ще стартира по-късно тази година. Една от тези фигури е различен някогашен президент на Панама – Рикардо Мартинели. Мартинели беше държавен глава от 2009 до 2014 година, напомня Ройтерс.

През 2020г. беше издадена възбрана на Варела и Мартинели за овакантяване на. И двамата опровергават обвиняванията, че са направили закононарушения.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР