САЩ искат да разположат разпръснати части на морската си пехота

...
САЩ искат да разположат разпръснати части на морската си пехота
Коментари Харесай

САЩ изпращат морска пехота на остров Окинава

САЩ желаят да разположат разпръснати елементи на морската си пехота по продължение на японския остров Окинава до 2026 година, съобщава " Ройтерс ", базирайки се на в. " Йомиури ".

Те ще бъдат въоръжени с ракети и леко съоръжение за въздържане на китайската войска.

Съединени американски щати към този момент уведомиха Япония за реорганизацията, която ще разгласят след среща сред японските министри на защитата и на външните работи и техните сътрудници от Съединени американски щати във Вашингтон на следващия ден.

Служител на японското външно министерство съобщи, че Токио и Вашингтон " ще обсъдят въпроси, свързани с американските сили в Япония, включително прегрупирането на американските сили в Япония ".

Създаването на новите елементи, наречени " Крайбрежни полкове на морската пехота ", е част от голямата метаморфоза на американския военноморски корпус, очертана от неговия пълководец ген. Дейвид Бергер през 2020 година в своя отчет Force Design 2030.

Тогава Бергер изясни, че желае тези елементи да работят в тясно съдействие с японските сили за самозащита, с цел да предотвратят лесния достъп до Тихия океан за китайската войска.

Запитан по отношение на вероятното разполагане на новите сили, представителят на китайското външно министерство Ван Уенбин разяснява на постоянен брифинг, че двустранното военно съдействие сред Съединени американски щати и Япония " не би трябвало да накърнява ползите на трети страни и районния мир и непоклатимост ".

Съгласно концепцията за крайбрежния полк, морската пехота би трябвало да понижи броя на самолетите и да се откаже от множеството артилерийски оръдия и тежка екипировка в подмяна на по-малки " разпръснати " сили, оборудвани с ракети и дронове, които могат да работят в оспорваните зони.

В Япония са ситуирани 18 000 американски морски пехотинци - най-големият брой отвън Съединените щати. Повечето от тях са в бази на основния остров Окинава, който е част от архипелаг, разпрострян се по границите на Източнокитайско море до към 100 км от Тайван.

Засиленото наличие на американски военни сили провокира неодобрение измежду локалните поданици, като управляващите в Окинава желаеха други региони на Япония да одобряват част от силите. Въпреки че реорганизацията може да не усили броя на морските пехотинци в Окинава, разпръскването им може да значи по-широко наличие по веригата на островите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР