САЩ искат да придобият експлозиви от Турция, за да увеличат

...
САЩ искат да придобият експлозиви от Турция, за да увеличат
Коментари Харесай

САЩ ще купят от Турция експлозиви, за да произвеждат повече снаряди за Украйна

САЩ желаят да придобият експлозиви от Турция, с цел да усилят производството на артилерийски снаряди, които да бъдат доставяни в Украйна, заяви Bloomberg.

Според публикацията, Съединени американски щати демонстрират максимален интерес към турските доставки на тринитротолуол, постоянно прочут като тротил, и нитрогуанидин, които са основни съставни елементи за производството на 155-милиметрови артилерийски снаряди. Търсенето на муниции се е нараснало фрапантно през последните две години заради обстановката в Украйна.

През предишния месец Пентагонът съобщи, че турски защитителен бизнесмен ще помогне на Съединени американски щати в създаването на линии за произвеждане на муниции в Тексас, които ще могат да създават 30 000 артилерийски снаряда на месец до края на идната година.

Предвижда се от новите индустриални линии в Тексас да излизат почти една трета от всички 155-милиметрови артилерийски снаряди, създадени в Съединени американски щати, до 2025 година Министерството на защитата на Съединени американски щати към този момент е направило поръчка за 116 000 боеприпаса от турската Arca Defense за доставка през тази година.

По-рано Си Ен Ен цитира оценки на разузнаването на НАТО, които сочат, че Русия създава към 3 млн. артилерийски снаряда годишно, до момента в който Съединени американски щати и европейските им съдружници могат да създават единствено 1,2 млн. боеприпаса годишно./БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР