САЩ искат да постигнат налагането на петролно ембарго на доставките

...
САЩ искат да постигнат налагането на петролно ембарго на доставките
Коментари Харесай

САЩ иска още по-крути мерки срещу КНДР, Тръмп не бърза да говори за военен удар

Съединени американски щати желаят да реализират налагането на петролно ембарго на доставките за Северна Корея, както и възбрана на нейни експорт на текстил . Това е заложено в план за резолюция, с който бяха осведомени представителите на 15-те страни непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи БГНЕС.
В този план Съединени американски щати желаят също и заледяване на активите, които се управляват директно или непряко от севернокорейския началник Ким Чен Ун, както и прекъсване на финансирането от севернокорейските емигранти по света .
Вашингтон, който е подсилен от Лондон и Париж, разгласи, че желае резолюцията да бъде призната още идващия понеделник (11 септември), само че Москва към този момент изрази своите подозрения по отношение на едно толкоз бързо решение. Според Русия нови наказания не са нужни. Китай, който е главен сътрудник за Северна Корея и към който отиват 90% от севернокорейския експорт, желае решението на рецесията на Корейския полуостров да се търси посредством разговор. Тези две страни разполагат с право на несъгласие в Секретен сътрудник на Организация на обединените нации. На 5 август и двете утвърдиха седма серия от глобите против Северна Корея, които плануват да я лишат от 1 милиарда $ годишен доход от експорт на въглища, желязо и лов на риба.
Междувременно американският президент Доналд Тръмп съобщи, че вероятно военно деяние против Северна Корея не е най-предпочитан вид от неговата администрация, макар че не се изключва.
В телефонен диалог с китайския си сътрудник Си Дзинпин, отдаден на рецесията на Корейския полуостров, Тръмп не изключи изцяло концепцията за военни удари против Северна Корея. " Ще забележим какво ще се случи ", сподели той, давайки да се разбере, че първо ще бъдат подхванати други ограничения, с цел да бъде накарана Северна Корея да съблюдава ограничаващите наказания на интернационалната общественост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР