САЩ искат да формират международна коалиция, която да гарантира свободата

...
САЩ искат да формират международна коалиция, която да гарантира свободата
Коментари Харесай

САЩ предлагат международна коалиция да пази Персийския залив

САЩ желаят да образуват интернационална коалиция, която да подсигурява свободата на корабоплаване в стратегическите води на Персийския залив, оповестява AFP.
Агенциите напомнят, че напрежението в района, през който се придвижват към 1/3 от международния петрол, се повиши в последните няколко седмици, като Съединени американски щати упрекнаха Иран за няколкото набези над петролни танкери в Залива. Няколко дни след тези събития от Техеран оповестиха, че са свалили американски дрон. Организация на обединените нации съшо прикани за понижаване на напрежението в района.
По думите на шефа на шеф щабовете на американската войска ген. Джоузеф Дънфорд, сега Пентагона води договаряния с " няколко страни, с цел да проверим дали може да образуваме коалиция, която да подсигурява за свободата на корабоплаването по едно и също време в Ормузкия и Бабелмандебския пролив ".
Според американския боен " в идващите няколко седмици ще разберем кои страни имат политическата воля да поддържат нашата самодейност, след което ще стартираме работа непосредствено с техните армии, с цел да стане ясно какви са съответните военни благоприятни условия ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР