САЩ искат България и Македония да решат проблема, тъй като

...
САЩ искат България и Македония да решат проблема, тъй като
Коментари Харесай

Посланикът ни в САЩ: До дни започва сглобяването на първия български F-16

" Съединени американски щати желаят България и Македония да решат казуса, защото и двете страни са съдружници на НАТО и са другарски страни на Америка. Едно нещо е несъмнено - в Съединени американски щати към този момент на България се гледа на страна, която е направила отстъпки и надлежно чака и Македония да ги направи ". Това съобщи новият ни дипломат в Съединени американски щати Георги Панайотов по Българска национална телевизия.

По думите му, няма напън от страна на Америка по тематиката. " Аз съм от 19 май тук, срещах се със законодатели и съдии и това което видях, е че приемането на Македония в Европейски Съюз е от интерес за Америка ", сподели той.

Панайотов, който беше длъжностен министър на защитата в двете държавни управления, водени от Стефан Янев, разгласи, че напълно скоро стартира и строителството на изтребителите на F-16 за България: " До дни в Южна Каролина стартира сглобяването на първия български Ф-16. Частите му към този момент са доставени и стартират да се сглобяват. Ще ида на място да видя какво се случва и ще ви опиша до къде са стигнали ".

Той посочи, че доставките и осъществяването на поръчките за новите изтребители са били занимателни зареди коронавирус рецесията.
" В началото на войната България зависеше от съветския газ на 95 %. Сега е изцяло самостоятелна. Газ има освен в Съединени американски щати, само че и в Катар да вземем за пример. И в този момент виждаме по какъв начин Финландия, Албания, Гърция Хърватия, построяват терминали, което значи, че Европа се диверсифицира, съобщи посланикът.

Според Панайотов, американските компании ще дойдат и ще влагат в България, когато има господство на закона и предвидимост.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР