САЩ и Йордания днес извършиха нова доставка по въздуха на

...
САЩ и Йордания днес извършиха нова доставка по въздуха на
Коментари Харесай

САЩ и Йордания извършиха нова доставка на хуманитарна помощ към Газа

САЩ и Йордания през днешния ден направиха нова доставка по въздуха на филантропична помощ за палестинците в линията Газа, като спуснаха с парашути над 11 500 пакета с храна, оповестиха американски военни, представени от Ройтерс.

Израелската атака в Газа, която е подкрепяна от Съединените щати, докара до изселването на множеството от популацията на анклава, което е 2,3 млн. и докара до сериозен дефицит на храна, вода и медикаменти.

Американското централно военно командване сподели, че последната доставка е направена над северната част на линията Газа и включва ориз, брашно, макарони и консерви. От началото на месеца Съединени американски щати към този момент са доставили по въздуха към 135 хиляди пакета с храна, демонстрират данни от Пентагона.

Американският президент Джо Байдън подреди на военните да изградят краткотрайно пристанище, за доставки на филантропична помощ в Газа по море.

Пентагонът заяви в петък, че построяването и стартирането му ще лишават до 60 дни. Според филантропична организации този интервал е прекомерно дълъг, за изложеното на апетит население на линията Газа.

*Видеото е архивно!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР