САЩ и техните съюзници няма да могат да предоставят на

...
САЩ и техните съюзници няма да могат да предоставят на
Коментари Харесай

CNN: САЩ и съюзниците не могат да дадат поисканите от Украйна гаранции за сигурност

САЩ и техните съдружници няма да могат да дават на Украйна гаранциите за правна сигурност, които Киев търси. Това заяви телевизия CNN в петък, базирайки се на свои източници.

Според малкия екран, в този момент Съединени американски щати са на стадий търсене на различни гаранции за сигурност за Украйна, с цел да може тя да откаже да влезе в НАТО.

По-рано в Истанбул делегацията на Киев удостовери нуждата от гарантиране на неядрен, извънблоков статут на Украйна и нейната сигурност отвън рамките на Северноатлантическия алианс. Според Киев гаранции за сигурност, сходни по наличие и форма на член 5 от контракта за НАТО могат да дадат непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, както и Германия, Израел, Италия, Канада, Полша и Турция.

В отговор Съединени американски щати обявиха, че са подготвени да оказват помощ на Украйна, за „ да я слагат в най-хубава позиция както на бойното поле, по този начин и на масата за договаряния “, само че Вашингтон към момента не е подготвен да приказва съответно за вероятното даване на гаранции за сигурност на Украйна. Според директорката по връзките на Белия дом Кейт Бедингфийлд, Вашингтон вижда своя главен приоритет в „ даване на оръжията и...продължаване на наказания, създавайки разноски за Русия “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР