САЩ и съюзниците им обещават да държат Русия отговорна за

...
САЩ и съюзниците им обещават да държат Русия отговорна за
Коментари Харесай

САЩ ще търсят отговорност от Русия за военни престъпления в Украйна

САЩ и съдружниците им дават обещание да държат Русия виновна за закононарушения, осъществени от нейните сили откогато нахлуха в Украйна на 24 февруари, разгласи американският зам.-държавен секретар Узра Зея на съвещания на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5767
Зия, която дава отговор по въпросите на гражданската сигурност, демокрацията и правата на индивида, сподели, че ще се ускори търсенето на отговорност и въздаването на правораздаване за съществени нарушавания на интернационалното право. Зам.-държавният секретар посочи, че през миналите близо 100 дни светът е видял по какъв начин съветските сили бомбардират родилни домове, железопътни гари, жилищни здания и домове и даже убиват цивилни, които карат колела по улицата.

Съединени американски щати работят със съдружниците си, с цел да поддържат необятен кръг интернационалните следствия на зверствата в Украйна, сподели Зея.

Главният прокурор на Ирландия Пол Галахър приветства напъните през миналите 3 месеца за поддръжка на апелите за правдивост в Украйна и сподели, че Ирландия е една от общо 41 страни, които бързо са отнесли обстановката в Украйна до Международния углавен съд.

Галахър сподели, че МНС е изпратил екип от 42 следователи, криминалисти и спомагателен личен състав да проверяват съветските закононарушения и да поддържат напъните на Украйна.

Посланикът на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя упрекна западните страни в „ двуличие “ за това, че ненадейно са почнали да търсят интернационално правораздаване за  „ специфичната военна интервенция “ на Москва, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР