САЩ и Русия завършиха преговорите си по сигурността в Женева,

...
САЩ и Русия завършиха преговорите си по сигурността в Женева,
Коментари Харесай

След близо 8 часа преговори без заобикаляне на острите ъгли: Какво си казаха САЩ и Русия?

САЩ и Русия приключиха договарянията си по сигурността в Женева, оповестиха Ройтерс и Блумбърг. Преговорите продължиха повече от 7,5 часа на територията на непрекъснатото посланичество на Съединени американски щати в Женева. В хода на консултациите имаше няколко почивки.

След края на диалозите в 16.32 ч. локално време ръководителите на двете делегации Уенди Шърман и Сергей Рябков дадоха изказвания за медиите.

Пред медиите Рябков съобщи, че Русия е споделила на Съединени американски щати, че няма желание да атакува Украйна, предадоха международните организации.

" Обяснихме на сътрудниците, че нямаме и не може да имаме никакви проекти, никакви планове за нахлуване на Украйна, а всички мероприятия по бойна подготовка на войските, нашите сили са осъществявали в рамките на нашата национална територия. Няма учредения за опасения от какъвто и да е сюжет за ескалация на напрежението в тази връзка ", сподели Рябков, представен от ТАСС.

Той съобщи, че Съединени американски щати доста съществено са подходили към съветските оферти за гарантиране на сигурността.

Рябков добави, че диалогът със Съединени американски щати по отношение на гарантиране на сигурността е бил комплициран, дълъг, доста професионален, изчерпателен, съответен и без опити да се заобикалят острите ъгли.

От своя страна Уенди Шърман съобщи, че Вашингтон е повторил пред Русия предизвестията си при положение на инвазия на Украйна, съобщи Франс прес.

Тя разясни, че договарящите страни са разискали възможни реципрочни предели на ракетите и на военните маневри в Европа.

Вашингтон обаче е предизвестил Москва, че политиката на отворените порти на НАТО би трябвало да продължи макар съветските претенции, съобщи Шърман.

Тя добави, че е споделила на Рябков, че Съединени американски щати са подготвени да продължат тези договаряния в скоро време. Американската представителка дефинира диалозите, извършени през днешния ден като откровени и директни.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР