САЩ и Полша планират разделяне на Украйна. Това твърди шефът

...
САЩ и Полша планират разделяне на Украйна. Това твърди шефът
Коментари Харесай

Наришкин съчини ново оправдание за агресията в Украйна

САЩ и Полша възнамеряват делене на Украйна. Това твърди шефът на Службата за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин.

Той счита, че двете страни, съдружници в НАТО, са в скрит план за придобиване на сфера на въздействие в Украйна - най-силния сигнал за това е, че войната може да приключи с насилственото делене на Украйна сред Запада и Русия.

„ Според разследващата информация, получена от съветската Служба за външно разузнаване, Вашингтон и Варшава работят по проекти за определяне на непоколебим боен и политически надзор на Полша върху историческите ѝ владения в Украйна ", съобщи Наришкин в рядко срещано изказване, оповестено от СВР, представено от Ройтерс.

С сходна изявления преди този момент излязоха съветският сенатор Андрей Климов, заместник-председател на Комисията по външни работи на Съвета на федерацията, както и един от най-близките съдружници на съветския президент Путин. По думите им Полша възнамерява да откри надзор над част от Украйна, която се движи по спиралата на разпадането си на няколко страни, откакто Съединени американски щати се пробват да употребяват Киев, с цел да подкопаят Русия. Изявленията им обаче не са подкрепени с никакви доказателства.

Има ли логичност в изказванието на шефа на съветското разузнаване или това не следващата хибридка, за да бъде оправдана експанзията в Украйна?

Ройтерс напомня, че в предишното през разнообразни интервали Полша е управлявала някои територии, които в този момент са част от Украйна. За последно това се е случило сред двете международни войни. В края на Втората международна война обаче Западна Украйна, в това число град Лвов, са включени в състава на Съветския съюз.

Безспорен факт е също, че Полша е един от най-силните поддръжници на Украйна в съпротивата ѝ против съветската инвазия, като изпраща оръжия през границата и одобри към три милиона украински бежанци.

Не би трябвало обаче да се не помни, че съветското външно разузнаване, което твърди, че Съединени американски щати разискват с Полша проект, предусещащ полски " мироопазващи " сили без мандат на НАТО да навлязат в елементи от Западна Украйна, където вероятността за конфликт с съветските сили е дребна, не могат да бъдат признати като достоверни. Предвид събитието, че като правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година СВР пое по-голямата част от отговорностите във връзка с външния шпионаж, то не е разгласило публични данни по тази тематика, трансформира информацията им в съмнителна и даже недостоверна, тъй като не може по никакъв метод да бъде тествана.

Освен това, съвпадайки напълно с нормалните разкази на Кремъл по отношение на Съединени американски щати и НАТО като врагове на Русия, трансформира информацията в откровена операция, която няма нищо общо с действителността. Защото не Съединени американски щати и Полша са агресорът в Украйна, а самата Русия, която има големи упоритости да извоюва победа в почналата от Путин война.

И не на последно място - полското външно министерство не се заело с коментар във връзка изказването на Сергей Наришкин.

Това е още една причина да се съмняваме в неговата меродавност, приемайки го по-скоро като следващата хибридка, съчинена от ръководещите в Кремъл, за да оправдаят експанзията на Русия в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР