САЩ и Китай са близо до споразумение, с което да

...
САЩ и Китай са близо до споразумение, с което да
Коментари Харесай

САЩ и Китай са близо до търговска сделка

САЩ и Китай са покрай съглашение, с което да сложат завършек на комерсиалната война между тях, почнала предходната година, когато президентът Доналд Тръмп породи гнева на Пекин, като наложи спомагателни мита върху китайски вносни артикули, предадоха международните организации, като се позоваха на информация на в. "Уолстрийт джърнъл ".

Преговорите сред двете страни белязаха явен прогрес и се обрисува съглашение, добавя изданието като цитира анонимни източници. Пекин бил податлив на понижаване на митата и на повдигане на рестриктивните мерки, наложени на селскостопански, авто и химически импорт от Съединени американски щати. Китай можел също по този начин да усили покупките на американски артикули, по-специално на природен газ, да вдигне прага за оптимално присъединяване на непознати компании в съвмести предприятия от автомобилната промишленост, както и да понижи митата за коли под сегашния предел от 15 %. Съединени американски щати също били подготвени на отстъпки. Американските управляващи нямало да се опълчват на унищожаване на глобите, наложени на китайски артикули предходната година.

Препятствия обаче към момента имало, макар че не се изключва да бъде оповестено съглашение по време на срещата на Доналд Тръмп с китайския президент Си Цзинпин към 27 март.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР