САЩ и други страни, възмутени от военните действия на Русия

...
САЩ и други страни, възмутени от военните действия на Русия
Коментари Харесай

Внесоха резолюцията за отстраняване на Русия от Съвета по правата на човека към ООН

САЩ и други страни, възмутени от военните дейности на Русия в Украйна, внесоха резолюцията за премахване на Русия като член на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида

Извънредната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации ще стартира още веднъж в 10.00 ч. в четвъртък (17.00 българско време).

Проекторезолюцията цитира данни за „ груби и систематични нарушавания и злоупотреби с правата на индивида “ и „ нарушавания на интернационалното филантропично право “ по време на войната.

Съединени американски щати, Европейският съюз, Англия и Канада бяха измежду страните, настояващи за изключването на Русия.

Снимки и видеозаписи на измъчвани и убити цивилни жители в Буча, покрай Киев, открити след изтеглянето на съветските войски, провокираха международно отвращение и поодновиха обвиняванията, че съветските сили са направили военни закононарушения.

Русия отхвърли да е нападала цивилни. Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че фотосите са „ инсценирани “./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР