САЩ губи позициите си спрямо Русия и Китай, пише германското

...
САЩ губи позициите си спрямо Русия и Китай, пише германското
Коментари Харесай

Впечатление след конференцията в Мюнхен - САЩ губи позиции

САЩ губи позициите си по отношение на Русия и Китай, написа немското списание " Шпигел ", съобщи БГНЕС.
По време на конференцията за сигурност в Мюнхен американския вицепрезидент Майк Пенс приказва тъкмо за " американското водачество ". Но от немското списание разясняват, че по време на речта си той сподели, че при ръководството на американския президент Доналд Тръмп страната е " по-силна отвсякога " и " Америка още веднъж е водач в свободния свят ".
" Този изумителен успореден свят, разказан от Пенс в речта му, има доста малко общо с действителността. Америка не е водач, тя стартира да губи ", пишат от списанието допълвайки, че други страни я изпреварват - като Русия, Китай и даже Иран.
В допълнение на това транатлатическите взаимоотношения претърпяват най-голямата си рецесия. Освен това Съединени американски щати не престават да раздават указания на другите, нищо, че не са водач, не престават от списанието.
Представителите на Европейски Съюз изслушаха изявлението на Пенс „ с каменни лица”, пишат от списанието. " Те са наясно, че под американско водачество Пес е имал поради един да дава заповеди, а други да ги извършват. Това обаче не съответствува с техните лични хрумвания за партньорство ", декларират от " Шпигел ".
Показателно е, че когато Пенс стартира речта си с апел да бъде един тип почетен американският президент Доналд Тръмп и направи пауза, с цел да даде опция за овации, отговорът също беше безмълвие. Освен това, Пенс и немският канцлер Ангела Меркел в обособени речи демонстрираха разнообразни позиции по отношение на нуклеарната договорка с Иран (СВПД) - Съединени американски щати изиска Германия, Франция и Англия да я изоставен, само че Меркел я отбрани.

Speaking to a security conference in Munich, Pence tells his audience he brings greetings from President Trump... and not a single person claps. #awkward pic.twitter.com/JkFpsKqfgk
— Aaron Rupar (@atrupar) 16 февруари 2019 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР