САЩ, ЕС и работната група очертаха насоките за подготовка на

...
САЩ, ЕС и работната група очертаха насоките за подготовка на
Коментари Харесай

ЕП решен да не води търговски преговори със САЩ под заплаха и натиск

САЩ, Европейски Съюз и работната група обрисуваха насоките за подготовка на митата за промишлените артикули и съглашение за бъдещи договаряния , които да не обгръщат селското стопанство. Трансатлантическото съглашение е гръбнакът на международната стопанска система , това стана ясно при започване на съвещанието на Екологичен потенциал за бъдещо съглашение ЕС-САЩ, показано от еврокомисар Сесилия Малмстрьом.

Въпреки че и в този момент митата са ниски, може да се реализира още по-сериозно намаляване за стопанските субекти. Митата за промишлените артикули дават конкурентно преимущество за страните и от двете страни на океана със стокообмен от 26 милиарда евро . Водят се съвещания със заинтригуваните страни и диалози със Съединени американски щати в тази връзка.
 Европейски Съюз: Подготвени сме да ударим Съединени американски щати, в случай че наложат мита върху колите
Европейски Съюз: Подготвени сме да ударим Съединени американски щати, в случай че наложат мита върху колите

Брюксел към момента не знаели дали Вашингтон ще наложи тези ограничения и по кое време

Някои от вас се боят, че ние ще преговаряме под опасност и напън , едностранните дейности от страна на Съединени американски щати пречат, само че в случай че те подхващат такива стъпки, ние ще отвърнем с ограничения, макар че надяваме да не се случва , разяснява еврокомисарят.

Надеждата е да се поддържа постигнатото от юли предходната година , а едно гласоподаване срещу подобен мандат за съглашение ЕС-САЩ няма да понижи напрежението, това ще е глас за опазване на напрежението без решение за намаляване.

Много по-добре за трансатлантическите връзки е високите мита да бъдат сведени до нулеви ставки, по-добре в сравнение с да вкарваме мита за коли и автомобилни елементи , разяснява еврокомисар Малмстрьом, представяйки напредъка в договарянията.
 Европейски Съюз подготвен с мита върху артикули от Съединени американски щати за 20 милиарда $
Европейски Съюз подготвен с мита върху артикули от Съединени американски щати за 20 милиарда $

Ответна мярка против дейностите на Съединени американски щати

Представител на ЕНП разяснява, че е належащо да се проучат всички благоприятни условия за търговски взаимоотношения и да се очертаят ясно ползите на Европейски Съюз, да сме твърди, тъй като Тръмп няма да ни разбере, само че и да почистим недоразуменията на масата на договарянията, където само можем да реализираме триумф. Не е належащо да изостряме комерсиалните връзки и въобще връзките със Съединени американски щати.

Светът върви напред и би трябвало да си сътрудничим с огромните демокрации.

Социалисти обясниха, че няма да се договаря с револвер в слепоочието и в изискванията на опасност за митата за стомана, алуминий и маслини , а в допълнение и за коли... Вносът на течен газ нараства, както и на соя, а на процедура пазарът на Европейски Съюз за артикули от Съединени американски щати е отворен, само че къде е Съединени американски щати и къде са склонни да се съобразят настояванията на Европейски Съюз , попита представителят на социалистите.

В мандата за договаряния не виждаме да се отразява и настояването за Парижкото съглашение и климата, разяснява тя.

Евроконсерваторите намират това комерсиално съглашение в помощ за европейските производители на обувни произведения и конфекция, унищожаване на двойни режими и сертификация, само че без унищожаване митата за стомана, алуминий и автомобилостроене няма да се стигне до контракт.

Съединени американски щати и Европейски Съюз би трябвало да изведат поучения от 4-те години договаряния за комерсиално съглашение.

Представителят на АЛДЕ изясни, че за нашата отворена европейска стопанска система са значими всички съглашения , растежът е отвън Европейски Съюз, само че Китай не съблюдава разпоредбите, а Съединени американски щати изяснява, че Европейски Съюз не съблюдава от своя страна разпоредбите, с цел да оправдае митата си.

Някой би трябвало да спре да се държи хлапашки, а да се държи като зрял човек.

Тръм и администрацията ще ни обвинят в непросветеност, само че това е съблюдаване на споразуменията сред Юнкер и Тръмп. Не бива да използваме споразуменията с трети страни против самите страни. Нека помним какво можем да спечелим или да загубим. Нека имаме поради борбата в администрацията на Тръмп, изясняват от АЛДЕ.

Зелените в Екологичен потенциал подлагаха на критика президента на Съединени американски щати, който изяснява, че стоплянето на климата е нереалност и е измислено от китайците, с цел да понижат конкурентоспособността на американската индустрия. Тръмп поддържа Брекзит и нахъсва Тереза Мей, не може да се водят договаряния с президент, който заплашва. Ако не проявим смелост, няма по какъв начин да покажем пред света, че пазиме полезности, изясняват те.

От изявленията на евродепутатите стана ясно, че Тръмп слага под опасност демократичността на европейската система . Европейски Съюз не желае договаряния със Съединени американски щати без да получи гаранции. Нужни са положителни предварителни условия за започване на договаряния, има правила и правила за водене на комерсиална политика, дебатираха в европарламента.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР