САЩ да предоставят доказателства след санкциите, които бяха наложени по

...
САЩ да предоставят доказателства след санкциите, които бяха наложени по
Коментари Харесай

Тома Биков за санкциите Магнитски: Очакваме доказателства от САЩ

САЩ да дават доказателства след глобите, които бяха наложени по закона " Магнитски " на български политици, измежду които някогашният финансов министър Владислав Горанов, чакат от ГЕРБ, разгласи пред Българска национална телевизия Тома Биков.

Уважаваме закона " Магнитски ", нямаме някакви искания към него. Анализираме деликатно сигнала, който се дава и чакаме от сътрудниците и партньорските служби да показват и нужните доказателства. През последните 2 година нямаме присъединяване в ръководството, нито надзор върху някакви институции. Много наши министри и някогашни депутати бяха подложени на сериозна инспекция, в това число и господин Горанов, акцентира той.

Не знам дали Америка споделя нещо на нас и на нашия водач. Не съм от хората, които могат да си разрешат да приказват от името на Америка, сподели той.

Ако има доказателства за това, в което го упрекват, те би трябвало да бъдат предоставени и към този момент да бъдат работа на правосъдната система. Ако има обвиняване, за какво да няма доказателство, сподели Биков по повод Горанов.

Какво се чака от нас? Да го извадим на площада и да го набием? Логично е, когато има някакви обвинявания, да има и доказателство. Отговорността в ГЕРБ е персонална, ние нямаме проблем да кажем, когато някой е сбъркал, даже, когато партията е сбъркала, настоя той.

Няма да водим акция под знака " Магнитски ", а под знака на това, че пред България има редица провокации, на които към този момент няколко пъти не сме в положение да отговорим съответно. Страната е в доста комплицирана обстановка. Недай си Боже, да има още избори. Все се надявам, че тази акция няма да мине под знака на политическата борба, тъй като към този момент няколко минаха под него и отново отиваме на предварителни парламентарни избори, сподели Биков.

Запитан срив в силите на ГЕРБ ли е отводът на кмета на Пловдив да подаде оставка сподели: Това е негов персонален избор, можем да му пожелаем триумф, само че няма да носим отговорност за неговите дейности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР