Сашка Васева прогресивно ослепява. Дупнишката Мадона е на път да

...
Сашка Васева прогресивно ослепява. Дупнишката Мадона е на път да
Коментари Харесай

Сашка Васева ослепява и с двете очи, вече почти не излиза навън

Сашка Васева прогресивно ослепява. Дупнишката Мадона е на път да загуби изцяло зрението си, а единствената опция е скъпа интервенция в чужбина. Уви, легендата на фолка няма опция да я заплати, а акцията по набиране на средства цикли, научи  HotArena.

Певицата била извънредно обезпокоена за здравословното си положение. Преди години лекарите я диагностицирали, че има 90% недоразвитост на нерв на дясното око. Тя решила, че няма задоволително храброст да се оперира и ще търси избавление посредством билки и молебствия в наши чудодейни манастири. Нещата за пакост не се оправяли, макар че именитата изпълнителка на „ Левовете в марки ” прецизно спазвала християнските празници, няколко пъти постила, миела си очите с лековита вода и посещавала целебни места.
С времето се увредило и лявото й око. Васева почнала да вижда само размазани силуети. Различавала приятелите си по гласовете и доста рядко напускала жилището си в София. Гласовитата дама била придружавана постоянно с едно от децата си, писа Уикенд.

Малката Христина-Елена стояла неразделно до майка си. Т я й подавала телефонния номер при позвъняване, четяла какво пишат феновете й във фесбук, поддържала страницата и качвал фотоси от славните времена на Сашка.  От 3 години дупнишката Мадона, която е отличен водач, не докосвала даже с пръст автомобила си. Излизала на открито, поръчвайки си такси. Понякога се шегувала, че мерцедесът й ще ръждяса.

Зад шегите и усмивките на постоянно позитивната Сашка Васева, се криела голяма болежка. Тя се тормозила, че дефинитивно губи борбата със зрението. Това щяло да се отрази пагубно на кариерата й, а с времето почитателите й щели да я не помнят. През последните месеци нямала нито участия, нито ищах да записва нови песни. Разхождала се с тъмни очила и страдала за белята, която пристигнала до главата й. Усещала, че натоварва децата си, които въпреки всичко имали потребност от персонален живот, само че се редували да я наглеждат и стоели в дома си до нея.

Преди пандемията Сашка таяла вяра, че ще събере пари за интервенция в Германия, Франция или в Русия. Дъщеря й била прочела всичко по тематиката със загуба на зрението. Оказало се, че в някогашната ни братска страна има чудесни клиники, в които експертите посредством електростимулация могат да възстановят част от нерва. Шансове за проглеждането й имало, само че пък страните били подложени под карантина, пътуването било мъчно, а отсядането по хотели – съвсем невероятно. Така Сашка се затворила у дома, дружно със здравословните си терзания. Нямала предпочитание и за изявленията. Молела се на Бог да стане знамение или най-малко да изпрати в живота й човек, който би могъл да я изведе от обстановката по някакъв метод.

Успоредно с това си давала сметка, че е изгубила скъпо време, до момента в който е разчитала на българските митове за целебните свойства на фамозни чешми и извори. Укорявала се, че на млади години имала неприятния табиет да проклина хората. Смятала, че прекомерната й приказливост стояла зад загубата на зрението. Хем знаела от духовната литература, че не трябва да се подлагат на критика хората, хем го правела. Без да желае, се заобиколила с врагове и с хора, които изпитвали луда злоба от триумфите й на фолк сцената. Понякога омразата ориентирана към нея била толкоз мощна, че тя я усещала телепатично. Трудно й било да премълчава всякакви истини, а прямотата й малко на брой оценявали и уважавали като позитивно качество.
Певицата разказвала, че неприятното се случило откакто без да желае се заключила в мрачно мазе. Докато чакала да я освободят, страдащата от клаустрофобия Сашка надничала през ключалктата, с цел да вижда светлината и да не изпадне в потрес. Вероятно от напъване е зародил казусът, за който на по-късен стадий си дала сметка.

Една заран преди 5 години Сашка Васева се събудила, без да вижда обикновено. Притеснила се, само че решила, че нещата ще се оправят някакси. Времето минавало, само че нищо не се случвало. Първо изгубила зрението на дясното  око, след това се влошило лявото. Певицата се тормозила, че може да има и други здравни проблеми, за които не знае. Въпреки това не се навивала да посещава лекарски кабинети, тъй като имала боязън от убождането с игли.

Сашка била разочарована и от хора, които отказали да се включат в акцията й за набиране на финанси за интервенция в чужбина. До ушите й стигнали грозни думи. Близки на семейството коментирали, че мъжът й бил задоволително богат, с цел да поеме масрафа, вместо тя да хленчи за помощ в общественото пространство.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР