Съседна Турция стои на тръни при всяко разлюляване на земята.

...
Съседна Турция стои на тръни при всяко разлюляване на земята.
Коментари Харесай

Силно земетресение паникьоса съседна Турция

Съседна Турция стои на тръни при всяко разклащане на земята. Споменът за опостушителното земетресение, в което починаха хиляди хора е към момента доста свеж.

За земетресение с магнитуд 4,7 оповестиха от региона на град Токат, Северна Турция. Трусът е провокирал мощна суматоха измежду популацията. Хората са прекарали нощта на открито.

 

Според информацията на уеб страницата на Президентството за ръководство на бедствия и изключителни обстановки (AFAD), в 01.06 е записано земетресение с магнитуд 4,7, чийто епицентър е бил регион Сулусарай.
`); break case width
Земетресението е записано на дълбочина 9,97 километра. Стана ясно, че земетресението е усетено и в близките провинции.

Около час и половина по-късно на същото място е записано друго земетресение с магнитуд 4,1.



Губернаторът на Токат Нуман Хатипоглу съобщи, че през днешния ден учебните заведения в областите Сулусарай, Артова и Йесилюрт са затворени.

Хатипоглу сподели, че през нощта в региона Сулусарай е имало трусове с магнитуд 4,7 и 4,1. Тази информация е оповестена в туитър на страницата на организацията.

Това оповестяват турските медии и приканват за успокоение. След вторичният трус от 4,1, който е бил на дълбочина 7 километра под повърхността, доста повече жители са напуснали домовете си в центъра на Токат. Повечето хора от града са излезли по улиците с одеяла и се опитвали да се предпазят от студа в колите си, други са прекарали нощта топлейки се към огъньове.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР