Съседи на столичния кмет Йорданка Фандъкова планират протест пред прозорците

...
Съседи на столичния кмет Йорданка Фандъкова планират протест пред прозорците
Коментари Харесай

Хората от столичен квартал на протест под прозорците на Фандъкова

Съседи на столичния кмет Йорданка Фандъкова възнамеряват митинг пред прозорците ѝ, заради инфраструктурни и устройствени проблеми в кв. ”Манастирски ливади ”. " В този квартал би трябвало да има обстоен организационен проект, с цел да може да придобие някаква визия. В момента се строят някакви дребни имоти безредно. Строителство би трябвало да има, само че би трябвало и да се съблюдават закони и наредби. Едно нещо, което се нарушава е, че всеки градеж би трябвало да има най-малко 35% озеленяване ", споделя Михаела Карабельова ядосана жителка на квартала, пред телевизия " България он ер ".

Основен проблем на общия организационен проект за живущите в " Манастирски ливади " е неналичието на детска градина или учебно заведение. Налагало им се да изпращат децата си в школата по другите региони, само че защото кварталът им не попадал в региона на нито едно учебно заведение, приемът за децата им бил усложнен.

След предходен сходен митинг, жителите провели неподготвено изявление с Фандъкова. Тя споделила пред съседите си, че след градежите в квартала щяла да се построи инфраструктурата.

" Всички общински такси за градеж и придобиване на апартамент са за създаване на инфраструктура. Тук има десетки здания и стотици жилища ", изясни различен протестиращ.

Жителите се оплакват, че в случай че климатичните условия не са подобаващи, минаването по редица улици в " Манастирски ливади " се превръщало в кална баня, заради тоталната липса на асфалтова настилка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР