Със звуков сигнал на локомотив бе даден стартът на строителството

...
Със звуков сигнал на локомотив бе даден стартът на строителството
Коментари Харесай

Официално започна пробивът под Гарата, помолиха пловдивчани за търпение!

Със звуков сигнал на локомотив бе даден стартът на строителството по модернизацията на жп възел " Пловдив ", който е измежду най-важните железопътни връзки в България, с огромно регионално-икономическо и стратегическо значение, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

На " първата копка “ по осъществяване на плана на Централна гара Пловдив участваха генералният шеф на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски, кметът на Пловдив Здравко Димитров и ръководителят на Общинския съвет Александър Държиков, както и изпълнителят на плана. 

Преди старта епископ Арсений отслужи благосвет на обекта.

Инж. Красимир Папукчийски сподели,че това е един от най-важните планове за НКЖИ, и той ще даде възможност за по-добра транспортно-комуникационна скица в граднея. Надявам се в период да се завърши и съоръжението ще бъде гордост за всички ", сподели Папукчийски. То би трябвало да бъде готово в края на 2023 година.

Той означи, че пловдивчани ще трябва да претърпят известни терзания до момента в който се строи оборудването,но е значима задачата. А тя е да бъде модернизирана гарата и да бъде такава, каквото Пловдив заслужава

Кметът Здравко Димитров означи в приветствието си, че това е дългоочаквано събитие. Съоръжение, което ще свърже два огромни региона в града и което ще реши частично проблемите на транспортния трафик. 

Гледайте повече във видеото! 

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР