Със зверските 132 км/ч е карал Иво Даскалов - Лудия,

...
Със зверските 132 км/ч е карал Иво Даскалов - Лудия,
Коментари Харесай

Потресаващи разкрития за Иво Лудия - забил се е със 132 км/ч в насрещната кола! Защитата му твърди, че не той е карал

Със зверските 132 км/ч е карал Иво Даскалов - Лудия,, а околните на жертвите бесняха пред съда под тепетата. Това написа " Марица ", базирайки се на оповестения правосъден протокол след съвещанието за установяване мярката на Лудия в края на предходната седмица. 

Прокурорът по делото настоял за най-тежката мярка " Задържане под стража " и е показал своите доводи за това. 

На първо място това е местоположението, на което е открит Даскалов при огледа след зверското меле - в непосредствена непосредственост до предната лява врата на джипа БМВ.

На второ място, от съдебно-медицинската експертиза излиза наяве, че кръвната група на Лудия съответствува с тази на кръвта, открита върху кормилото. 

На трето място, авто-техническата експертиза е безапелационна по два пункта – мястото на
удара, т.е. в насрещното, както и скоростта на придвижване, която била 132 км/ч на сектор с ограничаване от 90 км/ч.

Защитата на Даскалов оспорва изказванието, че той е бил зад кормилото в оня миг.

" Съдебномедицинската експертиза на парчето плат не дава умозаключение за еднаквост сред кръвта на парчето, а само дава умозаключение, че може да произлиза тази кръв от Иво Даскалов, нищо повече. Идентичност няма изрично, преди всичко. На последващо място смятам, че следва да се регистрира процесуалното държание на Даскалов с оглед преценката на действителната заплаха от осъществяване на закононарушението. Той, доколкото е било допустимо, е съдействал напълно досега, защото има и един протокол за непринудено предаване, с който е предаден мобилният телефон и настрана е дал единодушие за освидетелстване в хода на следствието и даже е бил освидетелстван. Неговото процесуално държание смятам, че е ориентирано напълно към подпомагане за откриване на обективната истина по делото ", твърди отбраната. 

От държавното обвиняване настояха за най-тежката мярка против Иво Даскалов да остане под защита в болничното заведение, където лекува контузии, след което да бъде наведен в ареста. При утежняване, на положението имало механизъм, който дава опция да се промени мярката в по-лека такава. 

Защитата не се съгласи с това и уточни, че упрекнатият е в извънредно тежки положение. 

" Въобще не може да седне, изобщо не може да се изправи, по какъв начин ще го извърши това закононарушение, като той ще лежи? Той е със счупена тазобедрена става, с интервенция, той няколко месеца ще е на легло. Дори да не сме експерти в региона на медицината го знаем това нещо. Отделно на това всички доказателства са събрани, всички следи са конфискувани. Той няма по какъв начин да повлияе по никакъв метод на доказателствените събирания, даже и индиректно да речем ", безапелационна е отбраната.

В последна сметка Иво Даскалов бе освободен под парична гаранция от 20 бона. Още на идващия ден последва мощен митинг пред Съдебната палата, където близки, родственици и другари на починалите в злополука та се оповестиха срещу стартирането му и настояха за смяна на мярката в най-тежка. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР