Със зрелищно шоу, въплътило духа на древногръцките традиции и на

...
Със зрелищно шоу, въплътило духа на древногръцките традиции и на
Коментари Харесай

Древногръцките традиции срещнат модерността: Dior представи новата си колекция - slava.bg

Със зрелищно шоу, въплътило духа на древногръцките обичаи и на модерността, стилната къща "Dior " показа нощес в Атина, на стадиона Панатинаико (известен и като Калимармаро), своята круизна сбирка за идната 2022 година, оповестява сп. "Vogue ".

На големия древен стадион с потенциал няколко хиляди души, реставриран за първите съвременни Олимпийски игри през 1896 година, особено поканените посетители на шоуто бяха напълно малко. Така съвсем празната внушителна сцена на спектакъла подсети за опустелите улици на Атина и на други места по света в разгара на локдауните, въведени поради коронавирусната пандемия. На пистата на стадиона по време на траялото към 30 минути дефиле бяха показани 91 тоалета.

Колекцията, създадена от креативната директорка на марката - Мария Грация Киури, включваше модели, съчетаващи древногръцката грациозност и актуалната разчупеност в кройките. Линиите на тоалетите варираха от семплост и изчистеност до ефимерност и деконструкция. Някои от моделите напомняха на стила на Марлене Дитрих, други бяха съвременна трактовка на древногръцките богини, а трети бяха олицетворение на спортния дух на актуалната жена. Рокли със комплициран дизайн в жанр висша мода, коктейлни рокли, къси сака, къси панталонки и къси поли, плисирани дълги поли, необятно падащи панталони, клинове, манта, палта и шлифери, качулки и елечета, спортни обувки и ботуши, огромни пътни чанти, дискретни или солидни бижута - сбирката беше разнородна комбинация, предопределена да задоволи най-различни усети.

Материите варираха от коприна и тюл до по-плътни тъкани. Цветовата гама включваше всичко, с което се асоциира Гърция - разнообразни нюанси на бялото и кремавото, напомнящи на древногръцките скулптури, храмове и островни къщи, вариации на синьото, напомнящи за куполите на църквите на Цикладите, маслиново зелено, златисто и сребристо, които бяха отпратка към пясъците по гръцките плажове и отблясъците на гръцкото море. Не липсваха и по-тъмни тонове, вариращи от гълъбово сиво през антрацитно до черно и шампи, напомнящи на рисунки върху древногръцки делви и на мозайки, само че също и на сюрреалистични картини.



Моделите дефилираха на фона на трагична музика, съчетаваща типичен гръцки нотки с електро-поп звучене. Спектакълът включваше и осъществявания на гръцко-американската певица Йоана Гика. Шоуто завърши с обилни фойерверки, които озариха небето над гръцката столица.

Ревюто се излъчваше онлайн в каналите на "Dior "в обществените мрежи, както и на огромни екрани в парка на културния център на фондация Ставрос Ниархос в Атина и в градовете Каламата и Суфли, известни с традициите си в обработката на коприна и вдъхновяващи стилната къща Диор. Веднага след края на спектакъла профилирани издания, като да вземем за пример "Vogue ", качиха непосредствен проект на всички тоалети от показаната сбирка.

По принцип сбирки от вида круиз, каквато стилната къща показа нощес, се демонстрират през май и юни и включват модели, които могат да се носят както през зимата на идната година, по този начин и през по-топлите сезони. Първоначално концепцията на този вид сбирки е била да включват комфортни модели, които заможни дами са носели по време на круизи из топлите страни, проведени през зимата, предава Българска телеграфна агенция. После обаче тя се е изменила леко и те към този момент включват с изключение на модели, подобаващи за път, и такива, които са подобаващи за всекидневието.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР