Със заупокойна света литургия в памет на йеродякон Игнатий от

...
Със заупокойна света литургия в памет на йеродякон Игнатий от
Коментари Харесай

Богата програма за годишнината от обесването на Левски в Стара Загора

Със заупокойна света литургия в памет на йеродякон Игнатий от 9 часа в Митрополитски храм „ Св. Димитър " стартира честването на 146-ата годишнина от обесването на Васил Левски в Стара Загора, проведено от община Стара Загора, Старозагорския боен гарнизон и Старозагорската митрополия. В 11 часа е началото на общоградския обред с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола. По традиция рецитал в памет на патрона си ще изнесат учениците от Средно учебно заведение „ Васил Левски “ (СУ) в Стара Загора.
Хилендарският метох, обект на Регионалния исторически музей (РИМ), ще бъде отворен за безвъзмездни визити от 9:30 до 17:30 часа.
В рамките на тазгодишните празнувания Детският отдел при библиотека „ Родина” гостува с мултимедийни презентации за Левски, викторина, литературни четения и оцветяване на рисунки със подиуми от живота на Дякона на деца от 1-ви до 4-ти клас в от IX главно учебно заведение (ОУ) „ Веселин Ханчев” и от СУ „ Иван Вазов “.
В СУ „ Васил Левски “ тази седмица часът на класа във всички класове ще бъде отдаден на годишнината от гибелта на Левски. В учебното заведение през днешния ден ще бъде показана презентацията „ Паметниците на Левски в България и по света “, ще има рецитал " Към безсмъртието най-прекия път “, а във фоайето ще бъде подредена галерия рисунки на тематика „ Рисуваме Левски “. На 19-и преди да се включат в общоградското поклонение ще поднесат учениците ще поднесат цветя пред паметната плоча на патрона си в учебното заведение. Ученици от шести клас ще вземат участие в съревнование „ Знам за Апостола “, ще има открит урок по музика “Любимите песни на Апостола “ и съревнование „ Лъвски скок “. На 27 февруари ще се организира открит урок по история в седми клас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР