Със засилване на ваксинацията в цял свят коронавирусът ще започне

...
Със засилване на ваксинацията в цял свят коронавирусът ще започне
Коментари Харесай

Стабилен имунитет без повече дози след бустерна очаква Аспарух Илиев

Със усилване на имунизацията в целия свят коронавирусът ще стартира да мутира към по-поносима форма. Това съобщи пред БНР доктор Аспарух Илиев, специалист по сигурност на имунизациите, началник на лаборатория в Берн.

По негови думи чувството на всички е, че навлизаме в малко по-спокойна фаза, само че към момента има много време, до момента в който това стане.

Той уточни, че упованията на специалистите са в края на 2022 година последователно да забележим от ковид и обстановката да влезе в така наречен " сезонна фаза ".

Илиев предизвести, че без подозрение и тя ще бъде доста мощна.

Неговите наблюдения са, че в България ограниченията не се съблюдават.
 Витанов: Омикрон е тук, само че вълната ще е след Ивановден
Витанов: Омикрон е тук, само че вълната ще е след Ивановден

Първи ще го усетят персоналните лекари

Разболяването и смъртността е доста по-висока, в сравнение с в Западна Европа, тъй като ограниченията се извършват единствено проформа и нямат никакъв резултат, изясни специалистът.

Според него държавното управление би трябвало да следи за спазването на противоепидемичните ограничения, тъй като другояче " единствено си играем на надзор на пандемията ".

Илиев се базира на разбори от Англия, които по негови думи са най-достоверни и най-добре извършени, съгласно които че към 30-35% по-малко от инфектираните с Омикрон влизат в болница , в сравнение с инфектираните с предходните разновидности на ковид. Същевременно ще имаме доста инфектирани - в случай че от 100 инфектирани ще постъпват в болница не 30, а 20 души, само че в това време имаме не 100 заболели, а 1000, тогава броя все пак ще е доста огромна.
 СЗО: Изпращаме сложна година, само че имаме вяра за победа над пандемията
СЗО: Изпращаме сложна година, само че имаме вяра за победа над пандемията

Отново подлага на критика редица страни за национализма при имунизирането

Илиев акцентира, че хората, които са имунизирани, изключително и с бустерна доза, или ще бъдат напълно предпазени, или ще прекарат доста леко Омикрон разновидността. Той разясни, че към момента не е ясно по какъв начин биха реагирали неимунизираните на този вид.

Илиев посочи, че медицината до момента не се е срещала с подобен вирус, който визира цялото тяло - всички съдове, какъвто е COVID-19.

" Дори заразяването на децата - те са с малко признаци, това не значи, че вирусът няма да нанесе дълготрайни вреди на тялото. Бих предпочел моето дете да не прекарва този вирус, а да има отбрана с ваксина ", уточни той.

Според него с бустерната доза на имунизацията ще се доближи постоянен имунитет и няма да се постановат нови дози по-нататък.

Проблемът бил в мутирането на вируса, което е естествен феномен.
 СЗО предизвести за
СЗО предизвести за " задаваща се стихия " в Европа поради Омикрон

Заразените с него се удвояват на всеки един и половина до три дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР