Със заповеди на министър-председателя Стефан Янев са назначени нови заместник

...
Със заповеди на министър-председателя Стефан Янев са назначени нови заместник
Коментари Харесай

Стефан Янев назначи нови заместник областни управители

Със заповеди на министър-председателя Стефан Янев са назначени нови заместител регионални шефове.

За заместител регионален шеф на Област Благоевград е назначен Слави Христов. Притежава висше педагогическо обучение. През интервала 2015 година - 2019 година е бил общински консултант в община Кочериново, а преди този момент – общински консултант в община Родопи.

Назначени са двама заместител регионални шефове на Област Бургас - Божан Божанов и Асен Бонджев. Божан Божанов има висше юридическо обучение. От 2003 година до 2007 година е бил кмет на кметство Ветрен, а от 2007 година е юрист в региона на гражданското и комерсиално право. Асен Бонджев е магистър по право. През интервала 2011 година – 2014 година е бил помощник-нотариус, след което работи в частния бранш.

Силвия Александрова и Георги Георгиев са назначени за заместител регионални шефове на Област Варна . Силвия Александрова има висше икономическо обучение. Заемала е управителни позиции в областта на производството, търговията и туризма. Георги Георгиев е приключил ВВМУ „ Никола Йонков Вапцаров “, компетентност „ Корабоводене за Военноморски сили “. От 1997 година до 2019 година е офицер от Военноморските сили.

За заместител регионални шефове на Област Велико Търново са назначени Станислав Николов и Габриела Шилкова . Станислав Николов е магистър по право. Бил е адвокатски помощник, юрист и началник в частна компания. Габриела Шилкова е магистър по право. Работила е в областта на търговията.

Шишман Чаушев е назначен за заместител регионален шеф на Област Видин . Той е магистър по стопанска система. Работил е в структурите на Национална агенция за приходите, „ Булгаргаз “ ЕАД, „ Електроенергиен систематичен оператор “ ЕАД, Топлоелектрическа централа Варна ЕАД.

Назначени са двама заместител регионални шефове на Област Враца Милчо Стефанов и Борислав Борисов . Милчо Стефанов е магистър зооинженер. През интервала 2007 година – 2018 година е работил в Търговско дружество „ Държавен запас “ – Враца. Борислав Борисов е приключил Стопанската академия „ Д. А. Ценов “ – Свищов. Заемал е управителни позиции в разнообразни банкови институции.

Кристина Сидорова и Стилияна Събева-Тинчева са назначени за заместител регионални шефове на Област Габрово. Кристина Сидорова е магистър по стопанско ръководство. Била е депутат в 44-то Народно заседание. Стилияна Събева-Тинчева е приключила Стопанската академия в гр. Свищов. През интервала 2003 година – 2007 година е била заместник-кмет на община Габрово.

Здравко Здравков и Галин Господинов са назначени за заместител регионални шефове на Област Добрич. Здравков има насъбран управнически опит в частния бранш в областта на селското стопанство от 2010 година до сегашния миг, а преди този момент е бил управител в бранша на недвижимите парцели. Има добита степен магистър по две специалности от Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски “. Преди назначението си за заместител регионален шеф на Област Добрич, от 2018 година до момента Галин Господинов е шеф отдел и основен юрист в Регионалното ръководство по обучение в Добрич. Притежава образователно-квалификационна степен „ магистър “ по право от Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “, а в Стопанската академия „ Димитър А. Ценов “ в Свищов придобива магистърска степен по „ Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия “.

За заместител регионални шефове на Област Кърджали са назначени Бисер Николов и Павел Гатев . Николов е заемал поста регионален шеф на Кърджали в интервала юни 2013 година – декември 2014 година Притежава магистърска степен по две специалности – надлежно от УНСС и от Русенския университет „ Ангел Кънчев “. Павел Гатев е работил дълги години в системата на Министерство на вътрешните работи като в интервала 1993 година – 1995 година е шеф на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Подкова, от 1995 година до 1999 година е заместник-началник на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Кърджали, след което 9 години е заместник-началник на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Момчилград. От 2011 година до момента Гатев е юрист в Адвокатска гилдия Кърджали.

Георги Илинов и Йордан Гогев са новите заместител регионални шефове на Област Кюстендил. Илинов има насъбран дълготраен опит в структурата на митниците като от октомври 1997 година до ноември 2006 година е шеф на митнически пункт Олтоманци, а през 2009 година е и.д. шеф на Митница Кюстендил, след което работи в частния бранш. Завършил е Техническия университет в София. Йордан Гогев е офицер на разнообразни командни длъжности в системата на Министерството на защитата в интервала 1985 година – 2003 година От 2006 година до 2017 година поредно е бил началник на направление и началник на отдел продажби във ВиК Кюстендил. Завършил е Висшето национално военно артилерийско учебно заведение в Шумен и Военната академия „ Г. С. Раковски “ в София.

Милко Недялков е назначен за заместител регионален шеф на Област Ловеч. В интервала 2003 година – 2011 година е бил ръководител на Общински съвет – Ловеч, а от юни 2013 година до ноември 2014 година - регионален шеф на област Ловеч. Бил е и депутат в 44-ото Народно заседание. По специалност е публицист.

Латинка Симова е назначена за заместител регионален шеф на Област Монтана. Дълги години е работила в областта на образованието като от 1998 година до 2008 година е помощник-директор по образователната активност на Средно общообразователно учебно заведение „ Иван Вазов “ в град Вършец, три години е на поста шеф на дирекция в Община Вършец, а от февруари 2012 година до ноември 2015 година е шеф на дирекция „ Административно-правни действия “ в Община Враца.

Новите заместител регионални шефове на Област Пазарджик са Стоян Парпулов и Тодор Джамбов . Парпулов работи като юрист в Адвокатска гилдия Пазарджик от октомври 1991 година до сегашния миг, преди този момент в продължение на пет години е старши помощник в Катедра „ Правни науки “ в Академията на Министерство на вътрешните работи в София. Бил е и следовател в ОУ на Министерство на вътрешните работи Пазарджик, както и ръководител на Общински съвет-Пазарджик в интервала 1995 година – 1999 година Преди назначението си за заместител регионален шеф на Пазарджик от 2016 година до сегашния миг Тодор Джамбов е шеф на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик. Висшето си обучение получава в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “.

Ваня Савова-Цветанова и Иван Петков са назначени за заместител регионални шефове на Област Плевен . Ваня Савова-Цветанова е работила поредно като младши арбитър в окръжния съд-Плевен, прокурор в районна, окръжна, висша административна и 10 години във Върховна касационна прокуратура. Висшето си обучение е приключила в СУ „ Св. Климент Охридски “. Иван Петков в интервала 2009-2020 година е бил шеф на пандиза в град Плевен. Притежава просветително квалификационна степен „ магистър “ по специалността „ Педагогика “ от ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий “.

За заместител регионален шефове на Област Пловдив са назначени Д аниела Николова-Кършева и Иванка Петкова . Даниела Николова-Кършева дълги години е била юрист, а в интервала 2017-2018 е била заместник-директор на РЗОК – Пловдив. Юридическото си обучение е приключила в ПУ " Паисий Хилендарски ". През 2013-2014 година Иванка Петкова е била заместител регионален шеф на Област Пловдив. По обучение е инженер-агроном.

Найден Късов и Драгомир Златев са назначени за заместител регионални шефове на Област Разград. Найден Късов от 2011 година до 2019 година е бил заместник-кмет в община „ Цар Калоян “ с сектор „ Социални действия и Образование “. Завършил е НСА „ Васил Левски “ – София. Драгомир Златев е магистър по стопанска система, бил е зам.-кмет на община Саумил, работил е също в администрацията на Община Разград.

Синан Хебибов и Стефка Караколева са новите заместител регионални шефове на Област Русе . Синан Хебибов е приключил СА „ Д. А. Ценов “ – Свищов. Хебибов има дълготраен управнически опит в частни компании в областта на пенсионното обезпечаване и застраховането. Стефка Караколева е основен помощник в Русенския университет „ Ангел Кънчев “. Преподавател е по висша математика, компютърни системи за текстообработка, калкулации и визуализация. Автор е на голям брой електронни учебници.

Минчо Йорданов е назначен за заместител регионален шеф на Област Силистра . Работил е дълги години в системата на Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Висшето си обучение е приключил във Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “.

За заместител регионален шеф на Област Смолян е назначен Младен Исаев . В интервала сред 2011-2015 година е бил ръководител на Общинския съвет в Девин. Бил е също по този начин помощник-директор на СОУ „ Христо Ботев “ в гр. Девин. Завършил е НСА – София.

Ивайло Венков и Валери Симеонов са новоназначените заместител регионални шефове на Област Търговище . Ивайло Венков е магистър по право, работил е в частния бранш. Валери Симеонов е работил в администрацията на Община Търговище, а в интервала февруари-май 2017 година е бил регионален шеф на Област Търговище.

Заместник регионални шефове на Област Хасково стават Мартин Узунов и Виолета Желева . Мартин Узунов приключва висшето си обучение в УНСС. В интервала 2006-2008 е бил консултант на министъра на защитата, работил е също по този начин в Министерството на външните работи. Виолета Желева е била депутат в 44-то Народно заседание. Завършила е СУ „ Св. Климент Охридски “.

Антоний Андонов е назначен за заместител регионален шеф на Област Сливен . Работил с в системата на Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Завършил е ВУ „ Васил Левски “ в гр. Велико Търново. Поста си на заместител регионален шеф на Област Сливен резервира Димитринка Петкова.

Ива Борисова е назначена за заместител регионален шеф на Област Перник . Била е дълготраен чиновник в общинската администрация на Ковачевци. Висшето си обучение е приключила в СУ „ Св. Климент Охридски “. Поста си на заместител регионален шеф на Област Перник резервира Иво Иванов.

За заместител регионални шефове на Област София са назначени Цветелин Софрониев и Димитър Иванов . Поста си на заместител регионален шеф на област София резервира Живка Такева-Първанова. Цветелин Софрониев от 2019 година до момента е заемал длъжността заместник-кмет на Район „ Изгрев “ – Столична община. Притежава юридическо обучение от СУ „ Св. Климент Охридски “. Димитър Иванов от 2012 година до момента е работил в частния бранш, в областта на търговията. Предходни години е работил в системата на Министерство на вътрешните работи и МО. Завършил е УНСС и НСА.

Заместник регионални шефове на Софийска област стават Аглика Главчева , Стелиан Донев и Дарина Николаева . Аглика Главчева от 2004 година до 2009 година е била шеф на Териториална дирекция София на ИА „ Социални действия на МО “, след което работи в частния бранш. Притежава просветително квалификационна степен „ магистър “ по специалността „ Маркетинг “ от УНСС. Дарина Николаева 15 години е юрист в Софийската адвокатска гилдия. Юридическото си обучение е получила от Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “. Стелиан Донев е работил дълги години в системата на Министерство на вътрешните работи. Завършил е ВТУ „ Тодор Каблешков “ – София.

Стефан Славов е назначен за заместител регионален шеф на Област Стара Загора . Дълги години е работил в частния бранш, има управнически опит като управител на капиталови планове. Висшето си обучение е получил в Техническия университет в Габрово. Димитър Драчев резервира поста си на заместител регионален шеф на Област Стара Загора.

За заместител регионални шефове на Област Шумен са назначени Албена Бабева-Сланева и Сашо Евлогиев . Албена Бабева-Сланева е била дълготраен чиновник в общинската администрация в Шумен. Притежава просветително квалификационна степен „ магистър “ по специалността „ Българска лингвистика “ от Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски “. Сашо Евлогиев е дълготраен учител в Националния боен университет „ Васил Левски “, бил е декан на Факултет „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС “. Висшето си обучение е приключил в същия университет.

Драгомир Димитров и Светослав Стоев са назначени за заместител регионални шефове на Област Ямбол . Драгомир Димитров е заемал поредно длъжността основен секретар първо в Община Ямбол, а по-късно - в Областна администрация Ямбол, надлежно от 2004 година до 2007 година и от 2007 година до 2009 година След този интервал работи в частния бранш. Притежава просветително квалификационна степен „ магистър “ по специалността „ Счетоводство и надзор “ от ВУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ – Велико Търново. Светослав Стоев е работил в Областно пътно ръководство – Ямбол, бил е също началник на звено „ Благоустройство и комунално стопанство “ в Община Тунджа. Завършил е УАСГ-София.

Досегашните заместител регионални шефове, които не резервират постовете си, са освободени от служба.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР