Със заповед на вътрешния министър Калин Стоянов на Дирекция Инспекторат“

...
Със заповед на вътрешния министър Калин Стоянов на Дирекция Инспекторат“
Коментари Харесай

Вътрешния министър нареди проверка в СДВР и 8 РУ във връзка с двойното убийство в Лозен

Със заповед на вътрешния министър Калин Стоянов на Дирекция „ Инспекторат “ е предоставена инспекция на правомерността на дейностите на ангажираните чиновници от Столична дирекция на вътрешните работи и Осмо районно управление (на МВР) при провеждането на оперативно-издирвателните мероприятия, документирането и следствието на  убийството на млада жена от 6 април 2022 година

Това дадоха отговор от Министерство на вътрешните работи за bTV по отношение на поисканата оставка на шефа на Осмо районно ръководство в София комисар Светослав Стойков. Става въпрос за първото ликвидиране, осъществено от арестувания за двойното ликвидиране в Лозен Чавдар Бояджиев. 

Той е направил цялостни признания, разказал е и за друга своя жертва

Пред проверяващите Чавдар е направил цялостни признания, разказал е и за друга негова жертва (убийството, осъществено на 6 април 2022 г.)

От Министерство на вътрешните работи допълниха, че към април 2022 година, когато е осъществено закононарушението, комисар Светослав Стойков е бил заместник-началник на столичното Осмо районно управление (на МВР).

Според някогашният длъжностен вътрешен министър той е назначен шест месеца след първото ликвидиране на Чавдар Бояджиев

„ Установени са пропуски в работата на районното ръководство, които дават съображение на управлението на Министерство на вътрешните работи да снеме доверието от комисар Стойков “, споделят от ведомството.

Вчера някогашният длъжностен вътрешен министър разгласява коментар по тематиката във Facebook: „ Не е добре да се лъже даже когато искаш да обслужиш нечия кадрова политика. Днес беше поискана оставката на началника на 8-о РУ-София за пропуски в работата по едно разследване, обвързвано с ликвидиране. Важно е да се знае, че той е назначен на 1 ноември 2022 година “

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР