Със заповед на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров от

...
Със заповед на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров от
Коментари Харесай

От днес влизат в сила новите стари противоепидемични мерки в страната

Със заповед на служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров от 1 декември, сряда, до 31 март 2022 година влизат в действие краткотрайни противоепидемични ограничения.

Със заповедта се прекратява провеждането на групови и всеобщи мероприятия, визити на центрове, школи, библиотеки, музеи, театри, фитнес центрове, казина, заведения, търговски обекти от вида " МОЛ “, провеждането на екскурзии и присъственият образователен развой във висшите учебни заведения.

Тези ограничения не се ползват, в случай че 100% от личния състав в обекта са имунизирани или преболедували COVID-19 и, в случай че ръководителят на обекта е основал организация и в него се позволяват единствено имунизирани или преболедували лица против показване на документ за това или при негативен резултат от проучване с PCR-тест до 72 часа преди влизане и с бърз антигенен тест, извършен до 48 часа преди влизане в обекта или присъединяване в мероприятие.

Тези условия не се ползват по отношение на лицата до 18-годишна възраст.

Със същата заповед се регламентират в детайли изискванията за провеждането на присъствен или задочен образователен развой за учениците от 1 до 12 клас.

Провеждането на събирания от частен темперамент, като кръщенета, сватби и други, се позволява с присъединяване на не повече от 15 лица на закрито и 30 лица навън.

Всички физически и юридически лица, които ръководят търговски, административни или други обекти, предоставящи услуги на жителите, би трябвало да основат организация за надзор на броя на клиентите, като не позволяват повече от 1 човек на 8 кв.м.

Същото условие важи и за пазарите навън.

Носенето на защитни маски от личния състав и посетителите е наложително.

С друга заповед на здравния министър от 1 декември до 31 март 2022 година влизат в действие краткотрайни противоепидемични ограничения, ориентирани към лицата които идват от непозната страна в страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР