Със заповед на министър-председателя няколко министерства изготвяме спешен план с

...
Със заповед на министър-председателя няколко министерства изготвяме спешен план с
Коментари Харесай

Шалапатова: Правителството ще обяви допълнителни мерки за подпомагане на жени, жертви на насилие

Със заповед на министър-председателя няколко министерства изготвяме незабавен проект с ограничения и в границите на тази седмица ще обобщим всички ограничения, с цел да може да се увеличи освен реакцията след акт на принуждение, а и цялостната поддръжка за дамите, жертви на принуждение. Това разяснява пред публицисти в Пловдив министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова и акцентира, че е доста по-важна предварителната защита.

 

Ако ние не работим с децата, да им дадем благоприятни условия да се предпазят от заплахите, само че и бидейки осъзнати за рисковете, да вземат съответни ограничения, даже търсейки поддръжка рано, то тогава се получава по този начин, че когато едно дете или жена е жертва на принуждение, е прекомерно късно, разяснява министърът. Тя сподели, че наличните услуги за такива жертви на принуждение не са задоволителни и тя ще предложи тяхното нарастване. Много е значимо за тези дами да имат достъп до качествена прочувствена и психическа поддръжка, добави министърът.

 

Министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова бе на посещаване в обучителния център на Европейски дигитален иновационен хъб „ Тракия “ в Пловдив. България е на 26-то място, измежду 27-те страни от Европейския съюз във връзка с показателя за навлизането на цифровите технологии в стопанската система и обществото (DESI), уточни Шалапатова. Тя добави, че близо един милиярд лв. ще бъдат вложени в границите на настоящия програмен интервал за повишение на цифровите пълномощия на чиновниците, като средствата ще се от националния бюджет, Плана за възобновяване и резистентност и оперативна стратегия " Развитите на човешките запаси ".

 

В рамките на срещата, министър Шалапатова беседва с представители на Съюз за стопанска самодейност (ССИ) и разиска с тях опциите за съдействие, посредством които да бъде преодоляна неналичието на работна ръка и потребността от образование и преквалификация на фрагменти. Не срещата участваха и възпитаници и студенти от пловдивски образователни заведения, които демонстрираха уменията си за работа в киберсреда и значимостта на компетентност " Киберсигурност ".

 

Те участваха в симулация на хакерска атака и демонстрираха, по какъв начин биха спрели дейностите на преподлагаеми хакери. За нас изгодите от сходни новаторски практики са, че със средства на локалната, само че най-много на европейската общественост, се основават пространства, в които се образоват и младежи за това да имат освен цифрови пълномощия, само че да имат пълномощия да се пазят във виртуалното другарство, което от време на време надвива по отношение на общуването в действително време, сподели още Шалапатова.

 

В срещата участваха ръководителят на ССИ Кузман Илиев, общинският ръководител на ССИ за град Пловдив - Димитър Червенков и зам.- кметът на Община Пловдив - Тодор Чонов. 

 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР