Със заповед на министър-председателя Кирил Петков се създават четири междуведомствени

...
Със заповед на министър-председателя Кирил Петков се създават четири междуведомствени
Коментари Харесай

Създават се четири междуведомствени работни групи за сътрудничество с РСМ

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков се основават четири междуведомствени работни групи за съдействие с Република Северна Македония (РСМ), оповестиха от държавната пресслужба.

В междуведомствената работна група за съдействие с Република Северна Македония в областите стопанска система, търговия и нововъведения съпредседатели са заместител министър-председателят по стопанската система и промишлеността и министър на стопанската система, заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите и министърът на нововъведенията и растежа. За членове на работната група са избрани представители на Министерството на стопанската система и промишлеността, Министерството на нововъведенията и растежа, Министерството на земеделието, Министерството на външните работи и на администрацията на Министерския съвет.

Съпредседатели на междуведомствената работна група за съдействие с Република Северна Македония в областите инфраструктура, превоз и съгласуваност са заместител министър-председателят по районното развиване и благоустройството и министър на районното развиване и благоустройството, министърът на превоза и известията и министърът на енергетиката. За членове на работната група са избрани представители на Министерството на районното развиване и благоустройството, Министерството на превоза и известията, Министерството на енергетиката, Министерството на външните работи и на администрацията на Министерския съвет.

Създадената междуведомствена работна група за съдействие с Република Северна Македония в областите европейско съдействие – зелен преход и цифрова промяна, и господство на закона има за съпредседатели заместител министър-председателят по климатичните политики и министър на околната среда и водите, заместител министър-председателят по дейно ръководство и министърът на правораздаването. Като членове в работната група вземат участие представители на Министерството на околната среда и водите, Министерството на правораздаването, Министерството на електронното ръководство, Министерството на външните работи и на администрацията на Министерския съвет.

В междуведомствената работна група за съдействие с Република Северна Македония в областите просвета, просвета и обучение и юноша съпредседатели са министърът на образованието и науката, министърът на културата, министърът на туризма и министърът на младежта и спорта. За членове на работната група са избрани представители на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта и на администрацията на Министерския съвет.

Съгласно заповедта съпредседателите на всяка една от работните групи ръководят съвещанията на съответната работна група на ротационен принцип по подготвеност в сходство с тематиките от дневния ред.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР