Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени петима заместник-министри.На

...
Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени петима заместник-министри.На
Коментари Харесай

Кирил Петков назначи петима заместник-министри, освободен е зам.-председател на ДАНС

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени петима заместник-министри.
На длъжността заместник-министър на превоза и известията са назначени Илия Илиев и Владимир Върбанов.

Илия Илиев е инженер геодезист по обучение, приключил е УАСГ. Професионалната му кариера е обвързвана с частния бранш, като има дълготраен управнически опит в областта на капиталовото железопътно и пътно планиране.

Владимир Върбанов е правист по обучение, дълготраен учител е по интернационално морско право в Техническия университет във Варна. От 2017 година до момента е съдия в Арбитражен съд София и Арбитражен съд Варна.

От длъжността заместник-министър на превоза, осведомителните технологии и известията са освободени Александър Пулев и Христина Велинова.

Ирена Димитрова и Васил Георгиев са назначени на длъжността заместник-министър на външните работи.

Ирена Димитрова е посланик с над 20 годишен стаж и е минала поредно през всички стадии на кариерно развиване в Министерство на външните работи. Била е на два задгранични мандата – в Обединеното кралство и в Постоянната делегация към НАТО в Брюксел. Завършила е Философския факултет на Софийски университет " Св. Климент Охридски " с магистърска степен и Дипломатическата академия на Кралство Испания с академична степен " Магистър по интернационалните връзки " от Мадридския университет Компултенсе.

Васил Георгиев има магистърски степени по Тюркология и по Право от СУ " Св. Климент Охридски ", със специализация интернационално право и интернационалните връзки. Бил е на чуждестранен мандат в посолството на Република България в Република Турция, депутат в 45-о и 46-о Народно заседание, член на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и началник на Делегацията в Парламентарната асамблея на Съюза на Средиземноморието. Притежава дълготраен управнически опит в частния бранш.

Атанас Добрев е преназначен от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите на поста заместник-министър на земеделието. От длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободена Ренета Колева.

С решение на Министерския съвет Венелин Димитров е освободен предварително от длъжността заместник-председател на Държавна организация " Национална сигурност ". Правителственото решение е взето неприсъствено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР