Със заповед на директора на РЗИ-София се преустановяват и всички

...
Със заповед на директора на РЗИ-София се преустановяват и всички
Коментари Харесай

И учениците в София-област минават на онлайн обучение

Със заповед на шефа на РЗИ-София се преустановяват и всички извънкласни занимания в региона.

Очаква се обаче Министерство на образованието да заяви до края на деня дали децата ще бъдат пуснати в т.нар.  „ грипна почивка “ или ще преминат към онлайн обучение.

 

Грипната зараза за София-област е удължена до 7 февруари поради повишаващия се брой на заболелите от остри респираторни болести, прецизират за bTV здравното министерство.

 

В мощ остават всички вземи все още ограничения – прекратяване на женските и детски съвещания, на свижданията в лечебните заведения и домовете за обществени грижи и на имунизациите и реимунизациите.

 
Освен това децата, които посещават ясли и градини, ще бъдат подлагани на стриктен контрол, като болните ще бъдат връщани. В лечебните заведения пък би трябвало да се спазват стриктно всички ограничения за битка с грипа и ОРЗ.

От на следващия ден (31 януари) учениците от областите Варна, Пазарджик и Перник минават към онлайн образование. Министърът на образованието и науката издаде заповед за образуване на онлайн занятия след рекомендация на Регионалните здравни инспекции (РЗИ), заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

 

В областите Варна и Пазарджик неприсъствено ще се учи до края на седмицата - 2 февруари, а в област Перник онлайн образованието ще продължи до 9 февруари, в това число.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР