Със заглавие България има големи очаквания към първата си канадска

...
Със заглавие България има големи очаквания към първата си канадска
Коментари Харесай

Вижте уникална снимка на премиера и съпругата му отпреди 20 години

Със заглавие " България има огромни упования към първата си канадска двойка “, канадският nationalpost.com споделя за премиера Кирил Петков и брачната половинка му Линда Петкова Макензи. Линк от обявата е споделила в профила си във фейбук брачната половинка на премиера Линда Макензи. На изданието Линда е поверила персонални фотоси от фамилния списък. 

Ето цялата обява в nationalpost.com:

Линда Маккензи е родена в Отава през 1979 година и прекарва тинейджърските си години в Кортни, Британска Колумбия, дребен град по средата на остров Ванкувър. Сега Линда Петкова държи лична пекарна и живее със брачна половинка си и двете им дъщери, третата е в университета.

Петкова в никакъв случай не е напускала Северна Америка и не е знаела нищо за България, страна със седем милиона в Източна Европа, преди да срещне Петков в края на 90-те години.

" Той ми сподели (България) е на север от Гърция и аз към момента не съм толкоз сигурна “, споделя Петкова.

" Но тогава в никакъв случай не съм мислил, че ще се преместя тук, тъй че в действителност нямаше значение. Просто го харесвах. "

Петков и фамилията му имигрираха във Виктория, когато той e бил на 14. Той става добър другар със сестрата на Петкова – близначка и по този начин стартира да се среща с Линда, когато тя се трансферира в UBC на втората си година.

Животът на младата двойка върви бързо. Сключват брак, когато са на 20 и имаха първата си щерка Ванеса седмица преди да стартират четвъртата си година. След като Петков приключва комерсиалното обучение напролет на 2001 година, младото семейство подхваща пътешестване до България, карайки 10 седмици из цялата страна с " Лада " -та на родителите му.

" Беше като интервал на меден месец — със брачна половинка ми, само че и със страната “, споделя Петкова.

Петков постъпва на работа в канадската компания McCain Foods в Брюксел, Белгия и оттова Петкова приключва последния учебен срок на степента си по стопанска система.

Петкови прекарват две години в Брюксел, преди Кирил да бъде изместен в Торонто, а по-късно още две години в Кеймбридж, Масачузетс, където той учи за MBA, а тя работи като теоретичен помощник в Харвардския университет.

След две години в Съединени американски щати Петкови си мисляр, че въпреки всичко ще опитат да живеят в България няколко години и по-късно ще видят къде ще ги води животът. Петков приема работа в столицата София и ръководи първия огромен търговски парк в България. Но малко преди този момент първо Линда се мести за малко назад на остров Ванкувър.

" Не ми беше задоволително комфортно да родя в България, тъй че всъщност… се върнах при родителите си в Канада за два месеца “, споделя тя със смях, имайки поради втората им щерка Ема.

Семейството отпътува още веднъж от Канада за България, когато Ема е единствено на пет седмици, незабавно след издаването на паспорта.

През 2007 година множеството българи, изключително по-възрастните, не приказват британски. Но по това време нямаше доста български курсове или запаси.

" Езикът беше в действителност сложен за мен “, споделя Петкова.

Българският се написа с кирилица, същата писменост, с която се написа съветски. Но писмеността не беше главното предизвикателство за Линда.

" Те имат доста повече времена от нас. Имат мъжки и женски жанр, което бърка от самото начало. Все още върша доста неточности, само че българите са толкоз признателни. А и те са толкоз сюрпризирани, че някой от Канада може да го научи. "

Петкова скоро към този момент могат да беседват с таксиметровите водачи, които не бяха привикнали да се срещат с хора, които са се преместили в България.

" Всяко такси, в което се качвах, беше: " О, познаваш ли този човек, Иван, от Торонто? Той ми е братовчед. Толкова е смешно, че ти си тук, а той е там! “

Не е чудно, че таксиметровите водачи бяха сюрпризирани. През последните 30 години имаше всеобщо изселване от България, откогато границите на страната се отвориха след рухването на комунизма.

Така че Петкови подценяват наклонността, когато се местят там. След ритейл парка Петков основава лична компания ProViotic, която създава първия в света веган пробиотик от цветето на кокиче. Финансово самостоятелен от триумфа на ProViotic – артикул, предложен както от Опра Уинфри, по този начин и от великия тенис Новак Джокович.

Той преподава свързани с Харвард бизнес и стопански курсове в Софийския университет, откогато се реалокира в Българя, а през последните няколко години също оказва помощ на студенти да стават бизнесмени. Двойката се снабдява с третата си щерка Ани през 2012 година

След идването си в България Петкова се занимава с доброволческа активност, работи малко за неправителствена организация и по-късно се захваща с онлайн продажби за американска фешън компания. 

" Не съм имала работа на цялостен работен ден от към седем години… Исках да се откажа и не знаех какво друго да върша ", споделя Линда.

Тя споделя и за това по какъв начин е почнала със сладкарския бизнес

" Разбрах, че имам проблеми с щитовидната жлеза, които се дължат на глутен. И тогава, няколко години по-късно, разбрах, че всичките ми дъщери имат същия проблем. Тук въобще нямаше ресурси… тъй че просто започнах да върша всичко от нулата. "

На всичкото от горната страна Ема, нейната междинна щерка, била диабетик. Петкова имала прочут опит с тези положения — майка й Маргарет Макензи има цьолиакия. Диетолог, тя била създала своя лична примес от брашно. " Тя беше в челните редици на създаването на доста от тези безглутенови артикули и начинания, макар че не печелеше от това “, споделя Петкова.

" Липсва ми фамилията ми... само че в действителност към този момент се усещам непозната, когато отида в Канада. Всичко там е толкоз друго от България ", приключва своя роман премиершата пред изданието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР