Със своята Визия 2030компанията набляга на ускоряването на растежа и

...
Със своята Визия 2030компанията набляга на ускоряването на растежа и
Коментари Харесай

Монделийз Интернешънъл празнува 10-годишнината си и потвърждава дългосрочната стратегия за растеж

Със своята " Визия 2030 " компанията натъртва на ускоряването на растежа и фокусирането върху портфолиото от артикули.

Събитията в границите на „ Деня на задачата " укрепват уговорката на чиновниците към задачата на организациятa
София - 7 октомври 2022 - Монделийз Интернешънъл (Nasdaq: MDLZ) означи своята 10-та годишнина на всички места по света, като удостовери уговорката си и задачата да дава опция на хората да похапват вярно. Навлизайки във второто си десетилетие, компанията е добре позиционирана, с цел да се трансформира в международен водач в региона на продуктите за похапване, като продължава да усилва пазарното си наличие в категориите „ Шоколад ", „ Бисквити " и печените артикули.

" Още с появяването на Монделийз Интернешънъл през 2012 г, ние имаме доста с което да се гордеем ", споделя Дирк Ван де Пут, ръководител и основен изпълнителен шеф. " Постигнахме резистентен напредък и положителни финансови резултати, като в същото време непрестанно въвеждахме разнообразни нововъведения, с цел да изпреварим изменящите се усети на потребителите, и се ориентирахме в динамичната външна среда. Докато признаваме този значим стадий от младата история на компанията, нашите 80 000 надарени " производители и пекари " по целия свят са още по-запалени да основават и създават верните артикули, за точния миг, създадени по резистентен метод. "

Всяка година през октомври Монделийз Интернешънъл чества своя годишен „ Ден на задачата " - насърчавайки чиновниците по целия свят да забавят темпото за миг и да се съсредоточат върху ролята си за реализиране на задачата на компанията. Тази година събитието включи необятен набор от начинания измежду които: доброволчество, моменти за осъзнателност и възстановяване на благосъстоянието и други

Например, Монделийз Интернешънъл вкарва нова, осъвременена, изцяло цифровизирана платформа за доброволческа активност на чиновниците, която свързва сътрудниците по целия свят с локални публични организации. Кулминацията на празника на компанията е специфичният звън на камбаната за затваряне на борсата Nasdaq, с който се отбелязва 10-ата година от листването на Монделийз Интернешънъл на фондовата борса.

Потвърждаване на тактиката за напредък " Визия 2030 "

На 10 май, на особено събитие за вложителите, Монделийз Интернешънъл показа обновената си тактика за напредък. Отбелязването на годишнината на компанията затвърждава поетите задължения към четирите ѝ стратегически стълба:

Растеж: Ускоряване на растежа и фокусиране на портфолиото върху генерирането на 90% от приходите от шоколад и бисквити, в това число печени закуски
Изпълнение: Инвестиране на повече от 1 милиард $, с цел да се трансформира в водач в електронната търговия - за да обезпечи 20% от приходите от електронна търговия до 2030 година - като в същото време развива бъдещите благоприятни условия за търговски напредък.

Култура: Развитие на локалния модел на работа на компанията, с цел да се дадат спомагателни благоприятни условия на чиновниците, да се насърчи културата на напредък и да се продължи построяването на екип от готови и разнородни гении.

Устойчивост: Постигане на позитивна смяна в целите на компанията, свързани с екологичните, обществени и управнически цели - основаване на дълготрайна стойност както за бизнеса, по този начин и за неговите заинтригувани страни.

Първо десетилетие на напредък

От стартирането си през 2012 година Монделийз Интернешънъл обезпечава добра възвръщаемост на акционерите, като в същото време влага в локалните общности и дава на потребителите обичани марки, които са знак на локалния усет и обичаи по целия свят - осигурявайки както артикули за похапване, по този начин и моменти на наслаждение. Основните моменти в историята на компанията включват:

Засилване на фокуса върху бързо разрастващите се категории „ Шоколад " и „ Бисквити ", чийто дял в приходите нараства от 59% през 2012 година до съвсем 80% през днешния ден.

Отделяне на бизнеса с кафе през 2015 година за основаване на сполучливи взаимни предприятия, като в същото време усилва фокуса върху главното си портфолио от артикули за похапване и основава спомагателна стойност за акционерите.

Завършихме многочислени стратегически, увеличение на бизнеса придобивания, измежду които: Чипита, Clif Bar & Company, Give & Go и Tate`s Bake Shop, като добавихме почти 2,3 милиарда $ доходи
Изграждане на световно наличие в 150 страни, като 75% от приходите се генерират отвън Съединени американски щати, а 35% - от бързо разрастващи се нови пазари, където компанията бележи постоянен растеж от 11,2% през последните три години.

Инвестиране на 400 милиона $ в Cocoa Life (Какао лайф) - програмата на компанията, предопределена да прави добива на какао по един по-устойчив метод, като в същото време оказва помощ за справяне с първопричините за комплицираните провокации, пред които са изправени общностите, отглеждащи какао. Чрез фондация „ Монделийз Интернешънъл " от 2012 година насам са предоставени на организации повече от 50 милиона $, фокусирани върху здравословния метод на живот на общностите в каковите ферми.

Постигане на прогрес във връзка с задачите за резистентност на компанията за 2025 година:

Съставки: До края на 2021 година 75% от размера на какаото за шоколадовите марки е обезпечен посредством Cocoa Life; компанията е на път да реализира задачата си от 100% до 2025 година

Климат: През 2021 година 32% от електрическата енергия, употребена в индустриалните обекти, е от възобновими източници спрямо 23% през 2020 година Тази самодейност способства в най-голяма степен за намаляването на въглеродните ни излъчвания с 56 000 тона през 2021 г.; на път сме да реализираме задачата за 10% понижение на крайните излъчвания на CO2e до 2025 година

Опаковки: През 2021 година постигнахме 95% покритие на опаковките с опция за рециклиране; на път сме да реализираме задачата от 100% до 2025 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР