Със своя заповед, публикувана днес, служебният здравен министър д-р Асен

...
Със своя заповед, публикувана днес, служебният здравен министър д-р Асен
Коментари Харесай

Отново удължават COVID мерките със седмица

Със своя заповед, оповестена през днешния ден, служебният здравен министър доктор Асен Меджидиев удължава за следващ път периода на деяние на противоепидемичните ограничения в страната, свързани с разпространяването на СOVID-19.

Припомняме, срокът на ограниченията беше до през днешния ден, 12 октомври. Срокът на новите пък е до 19 октомври.

Съгласно заповедта на министъра, маските са наложителни за всички лечебни заведения, както и за обществените домове в страната, като изключение се позволява за деца до 6-годишна възраст.

При огромни скупчвания на хора би трябвало да се съблюдава отдалеченост от 1,5 м, гласи още текстът на документа.

Работодателите пък следва да провеждат постоянно проветряване и стерилизация, както и да не позволяват лица с прояви на остри респираторни заболявания, като същото важи и за висшите образователни заведения.

От работодателите също по този начин се чака при опция да провеждат работния развой по този начин, че чиновниците им да работят отдалечено или на смени.

Причина за удължение периода на действието на противоепидемичните ограничения е увеличението на случаите у нас на седмична база, излиза наяве от отчета на основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. В него той показва, че растежът на Коронавирус случаите у нас за седмица е с 29,6%. 

С цялата заповед на министъра можете да се запознаете.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР