Със своя заповед кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев обявяви

...
Със своя заповед кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев обявяви
Коментари Харесай

Мерки за пожарна безопасност по време на кампанията за прибиране на реколтата от зърнено-житни култури в община Дупница

Със своя заповед кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев обявяви настъпването на " Восъчната зрялост " на житните култури. Заповедта е в действие до до 31.10.2023 год.

Определят се ограничения за обезпечаване на пожарната сигурност по време на акцията за прибиране на реколтата от зърнено-житни култури на територията на града и селата. Забранено е паленето на открит огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни транспортни средства в площите с посеви и в непосредствена непосредственост до тях от настъпването на восъчна зрялост до окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата.

Забранено е потреблението на сигнални ракети и огнестрелно оръжие в региона на посеви и фуражни площадки, изгарянето на стърнища и плява, суха трева по слогове, крайпътни линии и други площи, осъществяването на ремонтни действия по линейните обекти, преминаващи през житни площи, през интервала от восъчна зрялост до прибиране на реколтата.

Юридическите и физическите лица, осъществяващи действия в земеделските земи са длъжни да провеждат и извършват условията на Наредба № 8121з-968/10.12.2014г. и уведомяват документално районен съд ”ПБЗН ” преди започване на жътвата в площи над 20 дка.

При пожар да се обаждат на телефон 112 /единен европейски номер за незабавни повиквания/ и в общината на телефон: 0701/5 92 59, GSM 0879/523 474 - денонощно
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР