Със своите впечатляващи SUV визии, мощно електрическо задвижване и интелигентна

...
Със своите впечатляващи SUV визии, мощно електрическо задвижване и интелигентна
Коментари Харесай

Нова визия и повече интелигентни функции: обновените EQA и EQB

Със своите впечатляващи SUV визии, мощно електрическо задвижване и умна навигация, двата напълно електрически модела в фамилията на компактните коли Mercedes-Benz към този момент завоюваха доста почитатели. Сега EQA и EQB стават още по-привлекателни за избралите да преминат към електрически транспортни средства – с помощта на свежия външен тип, многочислените актуализации в посока повишение на успеваемостта и нови потребни функционалности. Обновените им версии могат да бъдат поръчвани от есента на 2023 година и ще дойдат при европейските дилъри при започване на 2024 година

С голям брой всеобхватни ограничения инженерите на Mercedes-Benz съумяха да усилят пробега на EQA до 560 километра (според WLTP). Промените включват усъвършенствания при аеродинамиката и гуми с усъвършенствано противодействие при търкаляне. Новата функционалност за максимизиране на пробега е потребна при ежедневна приложимост: потребители на сила като екрана или климатична апаратура могат да бъдат изключени или функционалността им да бъде лимитирана в интерес на по-голям пробег. За първи път теглич за ремарке ще се предлага като спомагателна екстра за EQB с пет места, като оптималният потенциал на изтегляне със спирачки е 1400 или 1700 кг.

Двамата модела са оборудвани с най-новото потомство на мултимедийната система MBUX с фокус върху нов дизайн и усъвършенствана продуктивност. С технологията за зареждане Plug & Charge и опционалните системи за озвучаване в интериора нововъведенията от по-големите „ братя и сестри “ си проправят път в компактния клас. Визуализацията на функционалностите за зареждане в MBUX е извънредно детайлно: да вземем за пример капакът за зареждане може да се отключи от централния екран посредством допиране. Гласовото ръководство също е усъвършенствано. Активирането на онлайн услугите в приложението Mercedes me прибавя още благоприятни условия за разговор и самообразование към интелигентният гласов помощник.

EQA и EQB също към този момент оферират опцията за активиране на спомагателни функционалности в автомобила посредством безжична (OTA) технология. Това значи, че след покупката и истинската настройка на новия автомобил част от оборудването може да бъде поправено съгласно персоналните желания. Системите и спомагателните функционалности могат да се задействат посредством OTA технология, като да вземем за пример дейния помощник за отдалеченост DISTRONIC, асистента за пътните знаци, MBUX добавена действителност за навигация или смарт телефон интеграция.

Опционалната система за съраунд тон Burmester®, в допълнение с по-новото потомство MBUX, включва завладяващото аудио преживяване Dolby Atmos®. Това дава на музиката повече пространство, изясненост и дълбочина. Освен това Dolby Atmos® се приспособява към средата на възпроизвеждане, тъй че слушателите да могат да чуят музика съвсем толкоз ясно, колкото истинската визия на артистите в студиото.

От 2022 година производството във всички лични фабрики на Mercedes-Benz за леки коли и ванове по света е въглеродно неутрално. Това включва заводите в Ращат (Германия) и Кечкемет (Унгария), където се създават EQA и EQB, както и заводите за акумулатори в Каменц (Саксония) (дъщерното сдружение на Mercedes-Benz Accumotive) и в Явор (Полша). Mercedes-Benz също одобри като основно условие към своите сътрудници производството на акумулатори от тях също да бъде климатично неутрално. По-нататъшното понижаване на въглеродния отпечатък е ориентирано посредством понижаване на излъчванията в катодния материал и потреблението на възобновими енергийни източници при производството и рафинирането на първични материали.

ххх
Силвър Стар е формален представител на немския тръст Mercedes-Benz AG за България за марките Mercedes-Benz и smart, на Daimler Truck AG за марките Mercedes-Benz, Unimog и FUSO и на EvoBus за Mercedes-Benz и Setra. Компанията предлага целия набор от услуги за бизнес и крайни клиенти, включително продажба и следпродажбено обслужване на нови и използвани леки, лекотоварни и товарни коли и рейсове, както и продажби на аварийни елементи. Дилърските центрове на Силвър Стар се намират в София, Пловдив, Варна, Бургас и Евро Старс в Русе.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР